От х:

Днес в x:

Пълзяща смърт в читалище "Заря"

Черната мамба : дано не се срещате

Най-отровните змии на света излагат на изложба от тракийското херпетологично дружество. В читалище "Заря" десетките експонати ще останат до 5-ти март.

Всред 40-те змии могат да се видят уникати, които са станали култ през вековете в различни точки на света. Черната Мамба например има легендарната слава на пълзящата смърт. С развиваните 11 км в час тя е най-бързата отровна змия на света. Достига 4.5 метра дължина. За разлика от много други змии, когато е обезпокоена тя не бяга а напада и хапе всико което се движи около нея. Без незабавно прилагане на серум, ухапаните умират на 100 %. Нервопаралитичната и отрова отстъпва единствено на тази на тайпана. Зелената и посестрима пък е известна с асоциалното си поведение. В известен смисъл тя е по опасна и от черната мамба защото се събира на групи. Тоест ако навлезете в местообитанията и, ще бъдете атакувани от цяла глутница змии, а не само от една. Зелената мамба обитава често и дърветата за разлика от черната.

Кралска кобра, кротал, всички видове питони, анаконди и скорпиони са на разположение на посетителите. По желание гостите на изложбата могат да се снимат с екземплярите, естествено при взимане на всички мерки за сигурността им. От тази възможност се възползва 12 годишният Лазар, който се уви с 3-метров питон.

Г.Христов

Не е добра идея да се галят тези животинки
Лазар не се побоя да сложи питона на раменете си
Зелената мамба атакува и от дърветата
Изложбата ще е на разположение до 5-ти март
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини