От х:

Днес в x:

Гледаме края на света по Стивън Кинг

Киностудията "Уорнър брос" ще екранизира романа на Стивън Кинг "Сблъсък", съобщи БТА, като се позовава на телевизионния канал "Россия 24". Това е едно от най-ранните произведения на прочутия писател, написано още през 1978г.

Във филма "Сблъсък" ще се разказва историята за края на света, настъпил след случайно използване на ядрено оръжие от човечеството. Сюжетът се гради около група хора, които се борят с чудовища, помежду си и с обстоятелствата. Произведението "Сблъсък" е екранизирано само един път - под формата на телевизионен мини сериал.

Оригиналната версия на книгата "Сблъсък" излиза в обем 823 страници. През 1990 г. е пусната допълнителна версия с над 1100 страници. Това е най-епичното произведение на Кинг след "Тъмната кула".

Все още не се съобщава дали киностудията ще направи един, или ще заснеме няколко филма по произведението на Стивън Кинг. Холивуд открива Стивън Кинг преди 35 години. Оттогава книгите му непрекъснато се филмират. Досега екранизациите на разказите и романите на писателя са повече от 100.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини