От х:

Днес в x:

Удариха новогодишни бракониери на Ивайловград

10 хиляди шаранчета бяха пуснати в "Студен Кладенец"

6 бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра заловиха в язовир Ивайловград щатни и не щатни сътрудници на хасковската изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури/ИАРА/. Мрежите са били приведени в работно положение и при откриването им в тях са намерени около 20 кг каракуда. Рибата е върната обратно във водите на язовира. Мрежите са конфискувани, съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В района на язовира отдавна действат около 10-на нещатни сътрудници на ИАРА, които са от хората на местния бизнесмен Румен Анастасов-Козела. През октомври и ноември те успеха да заловят близо 4 км бракониерски мрежи, което е най-големия „Улов” на контролните органи през последните години. Бе осветлено и разкрито и цяло бракониерско селище използвано за депо при разпределението на уловената риба от местни жители на Ивайловград.

Инспектори от ИАРА-Кърджали пък извършиха новогодишно зарибяване на язовир “Студен кладенец”. В язовира са пуснати 10 000 бр. шаранчета със средно тегло 20-25 грама. Рибките са разселени с лодка из цялата акватория на язовира.

И от този язовир са изкарани бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра.

Г.Христов

Рибките са с размер 25-30 грама
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини