От х:

Днес в x:

Кметът Иванов оспорва 4 решения на ОбС, извънредна сесия на 7 януари

Георги Иванов

Кметът Георги Иванов е внесъл четири възражения, с които оспорва решения на Общинския съвет в Хасково, гласувани на последната сесия на 17 декември. Извънредно заседание, на което ще се разгледат възраженията на градоначалника, е насрочено за 7 януари.

Георги Иванов възразява, че в комисиите, които ще избират шефове на общинските дружества „Тролейбусен транспорт“ и „Обреден дом“, както и в журито за избор на управители на общинските медицински заведения, не е включен представител на администрацията.

Кметът оспорва и начина, по който бяха приети измененията в наредбата за общинската собственост. Аргументите му са, че по време на обсъждането им в залата на ОбС бяха внесени съществени изменения и допълнения към първоначалния проект, които не са били разгледани предварително в постоянните комисии.

Четвъртото оспорено решение е за билдинга на бившия областен управител Христо Василев. На 17.12. ОбС прие решение, с което се предлага на министъра на регионалното развитие и благоустройството да се допуснат отклонения от правилата и нормите на застрояване. На практика ОбС се съгласи на мястото на двете сгради на пл. „Свобода“, да бъде издигната нова постройка в нарушение на изискванията на закона за устройство на територията. Според кмета Георги Иванов тази докладна записка също не е обсъждана в постоянните комисии, както и не е представен идеен проект – какво точно ще представлява въпросната сграда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини