От х:

Днес в x:

Директор осигури американски лукс за училището си

Краси Кръстев върза и янките да благоустрояват училището му

4 луксозни кабинета ще бъдат изградени и оборудвани в димитровградската езикова гимназия Иван Богоров с американски пари, похвали се директорът на училището Краси Кръстев. С проект към фондация „Америка за България“ той е спечелил финансиране от 137 хиляди лева за изграждането на център по природни науки. Със средствата ще се направят модерни кабинети по химия, физика и биология, както и абсолютно нова лаборатория по 3-те дисциплини.

Проектът е за 7 месеца, като може да има и продължение. Това е единственият проект на фондация „Америка за България“ който е спечелен от регионално школо. Цялостният проект е на стойност 178 хиляди лева. Останалите 41 хиляди са от други спонсори.

Фондация „Америка за България” подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор.  Основана през 2008 фодина, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие.   Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България. 

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини