От х:

Днес в x:

Топ 5 на най-добрите филми на 2010 г. според Стивън Кинг

Сп. "Ентъртейнмънт уикли" публикува традиционната класация на най-добрите филми за годината, съставена от световноизвестния писател Стивън Кинг, предаде БТА.

Според Кинг най-добрият филм на 2010 година, а също и най-добрият филм на ужасите на десетилетието, е "Пусни ме вътре". Лентата е римейк на шведски филм и е по едноименния роман на Йон Айвиде Линдквист. Историята разказва за младото момче Оуен, често тормозено от съседските деца в училище. Младата Аби и настойникът й се нанасят до тях. Аби и Оуен се сприятеляват и стават неразделни. Това, което Оуен разбира, е, че Аби е вампир, но това не попречва на силната любов между двамата.

На второ място е трилърът "Градът" с Бен Афлек, Блейк Лайвли, Джереми Рънър, Джон Хам, Ребека Хол. Според Стивън Кинг заглавието на филма е много лошо, но самата лента е "отлична и много дълбока". Общите приходи от филма с бюджет 37 млн. долара е почти 140 млн. долара.

Стивън Кинг е поставил в класацията си на трета позиция "Генезис" на Кристофър Нолан. Сюжетът се концентрира около метафизичните убийства и подсъзнателни влияния в шпионажа. Лентата за групата крадци, които проникват в сънищата, при бюджет от 160 млн. долара събра в международния бокс-офис 823 млн. долара.

След "Генезис" Стивън Кинг е поставил "Социалната мрежа", а на пета позиция е "Обирджии".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини