От х:

Днес в x:

Хасково – депо за хероин за BG и ЕС

Депото за разпределяне на хероина

Хероинът, който бе спипан рано тази сутрин при специализираната полицейска операция, се е примесвал в Хасково. Част от него е била разпределяна за вътрешния пазар, а друга част – за износ към страни от Западна Европа. Това съобщиха от областната дирекция на МВР.

Оттам допълниха, че освен двамата 23-годишни хасковлии Нурай Радамад и Нурхан Нурхан, са задържани още трима от бандата. 42-годишен сърбин, сочен за организатор на канала, е бил закопчан в Пловдив. В Твърдица пък са арестувани 37-годишна жена и 45-годишен мъж. Тримата ще бъдат конвоирани в Хасково по образуваното досъдебно производство.

Припомняме, че при специализирана полицейска операция на ГДБОП и хасковските криминалисти тази сутрин бяха спипани 20 кила хероин, килограм и половина марихуана и препакетираща преса. Наркотикът е бил в къща, чието мазе се явява депо за наркотици и се намира в Индустриалната зона на изхода от Хасково в посока Кърджали.

По време на операцията полицаите открили и лек автомобил “Ауди” с испанска регистрация, в задната част на седалките с обособен тайник. При проверка на номера е изяснено, че колата е била обявена за издирване от испанските власти в Шенгенската информационна система.

Специализираната полицейска операция е насочена към прекратяване на наркоразпространението и пресичане на наркопазара в страната и е под наблюдението на окръжна прокуратура Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини