От х:

Днес в x:

Съдебна медицина: Митко се е самоубил

Фаталният блок откъдето скочи ученикът

Десетокласникът от димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров“, Митко Антонов Димитров, се е самоубил. Това е заключението на експертите от съдебна медицина след проведената аутопсия. По тялото на момчето не са открити никакви следи от насилие. Няма следи от присъствие на други хора и на парапета от покрива на блока откъдето 16 годишният се хвърли фатално на 10-ти ноември.

Ръководството на училището проведе свои разследвания за причината за фаталния инцидент, каза за haskovo.net директорът на гимназията Красимир Кръстев. Няма открита дори трошица информация за причината подтикнала Митко към фаталното решение. „Четох му есето което са му дали по български език в понеделник /самоубийството е в сряда Б.А./ Хубаво оптимистично есе за живота. Не прилича на депресиран млад човек“ чудеше се Кръстев. Полицията прегледала съдържанието на личният компютър на Митко както и мобилният му телефон. В него са открити SMS-и които подсказват за планове на момчето за следващите дни. На следващия ден след фаталния инцидент, тинейджърът дори е имал насрочена среща с момиче. Версията за скандал с роми в кв Черноконево, където е живял тинейджърът, също не издържа. Имало е пререкание с значително по малко момче и всичко е приключило с думи.

В изясняването на случая се е включила и майката на Митко, Мария Енева която по спешност се е прибрала от Испания, където работи.

Вътрешната проверка в гимназията продължава. С децата от класа на Митко работи психолог.

Г.Христов

Заключението на съдебния патолог д-р Еленски е самоубийство
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини