От х:

Днес в x:

AC/DC обявени за рок група на годината

AC/DC, "Ролинг стоунс" и Слаш са сред тазгодишните носители на награди на сп. "Класик рок", които бяха раздадени на церемония в Лондон за шести път, предаде Ройтерс.

Водещ на шоуто в зала "Раундхаус" беше рокаджията Алис Купър.

Австралийските легенди на рока AC/DC Си бяха обявени за група на годината.

Отличието за албум на годината беше присъдено на бившия китарист на "Гънс енд роузис" Слаш за дебютния му солов проект "Slash", допълва БТА. Музикантът се пребори за наградата с изпълнители от ранга на "Айрън мейдън", "Кис", "Пърл джем", "Алис ин чейнс", "Улфмадър".

Рони Ууд прие от името на британските легенди на рока "Ролинг стоунс" наградата за албума на групата "Exile On Main Street". Тавата достигна челното място в британските класации, след като бе преиздадена през май - 38 години след първата си поява на музикалния пазар. Американската банда "Джърни" получи приза за Събитие на годината.

Отличието е признание за хита им "Don`t Stop Believin" от 1981 г. Парчето намери място в челната десетка на британските чартове, след като негова кавър версия беше изпълнена от победителя за 2009 г. в шоуто "Х-Фактор" Джо Макелдъри. Канадската група "Ръш" бе удостоена с отличието "Жива легенда".

Сред предишните носители на специалния приз са Алис Купър, Ози Озбърн и Иги Поп. Басистът на "Лед Цепелин" Джон Пол Джоунс бе почетен за цялостен принос към музикалната индустрия. "Наградите показват, че рокът е жив и през 21-и век", заяви главният редактор на сп. "Класик рок" Скот Роули.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини