От х:

Днес в x:

Командира: Борисов отлага реформите

 "Очевидно приоритетът за добро представяне на изборите е сложил отпечатък върху цялото поведение на ГЕРБ. Реформи няма да има, те се отлагат, дори и политически некоректно за следващи мандати", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред bTV.

"Ще дам пример с най-голямото увеличение на бюджета в министерствата, на Министерството на труда и социалната политика за едно перо, което е най-съмнително и неясно как се харчи. Това е така нареченото социално подпомагане.

Социалното подпомагане е за хора, които нямат трудов принос към обществото, да го кажем така, които нямат професионална подготовка за това и на практика това е скритият начин да се печелят гласове", аргументира се Командира.

По думите му отговорността на министъра е персонална.

"Ако политиката не отговаря, той трябва да си подаде оставката, защото тогава той се превръща в кукла на конци, когато някой я дърпа", допълни Костов, визирайки социалният министър Тотю Младенов.

Той беше категоричен, че ДСБ няма да подкрепи проекта за бюджет на Дянков, защото ги нямало реформите.

"Голямата отговорност е на премиера Бойко Борисов, той решава тези неща, той гледа, той съобразява дали Тотю Младенов прави това, защото Борисов го е натиснал, или Тотю Младенов прави отстъплението от своята собствена политика за реформи, защото е малодушен. Той трябва да го разбере сам това", смята лидерът на ДСБ.

Иван Костов за пореден път открои отличниците в кабинета "Борисов" – Маргарита Попова и Аню Ангелов.

Попитан действително ли очаква да се стигне до ситуация в страната, при която ГЕРБ да не изкара пълния си мандат, Иван Костов заяви:

"Това са думи на Мартин Димитров. Ние спорим по различни теми и това е една от темите, по които спорим. Аз мисля, че едва ли ще се стигне до предсрочни избори предвид много безусловната подкрепа на "Атака”. Има видима коалиция между ГЕРБ и "Атака”, което обещава да си изкара мандата", допълни той.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини