От х:

Днес в x:

Полиглотка откри асансьор в "Иван Богоров"- Димитровград

10-класничката Бояна Янева помага на Генади Найденов да излезе от специалния асансьор

Страхотно струпване на езици се получи в димитровградската езикова гимназия днес. Новата замминистърка на образованието Милена Дамянова, която откри асансьор за деца с увреждания, се оказа специалист по унгарски и китайски. Изучаването на чужди езици пък започнала в немска гимназия. Дамата обяви пред децата от димитровградската езикова, че е една от тях и се чувства горда заради тях. Обеща бъдещо подпомагане на езиковите гимназии в страната защото те „носели промяната“.

Г-жа Дамянова изненада присъстващите с добра визия и с христовата си възраст /33 години/, в рязък контраст с наскороро уволнената и предшественичка Милка Коджабашева. Замката допълва източната екзотика в министерството на образованието. Както е известно началникът и министър Сергей Игнатов е египтолог. От тях се очаква да оправят българското образование. За следващата година вече предвидили 60 млн лева за квалификация и преквалификация на учители.

Събитието което събра днес кметове, депутати и просветни шефове, бе откриването на специален асансьор за деца с проблеми в придвижването. Такива в димитровградската езикова са били 4 деца при старта на проекта, сега са две. Благодарение на асансьора, 12-класника Генади Найденов, за пръв път успял да се качи сам до кабинета по физика, който е на третия етаж.

Проекта стартира април миналата година и бе завършен за 6 месеца. Той бе финансиран почти поравно от министерството на образованието и община Димитровград, всичко около 80 хиляди лева. Идеята е изцяло на директорът Краси Кръстев и цели да осигури на децата равни възможности за достъп до образователния процес.

Г.Христов

Полиглотката бе дарена с униформата на димитровградската езикова гимназия
Асансьорът е пристроен към основния корпус на училището/най-вдясно/
Замминистър Дамянова между директорът Краси Кръстев и кмета Стефан Димитров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини