От х:

Днес в x:

Хирургията спира операциите след 20-ти, няма пари

Ще се оперират само спешните случаи

Около 20 октомври парите по месечния бюджет на хирургично отделение свършват и спираме работа. Ще се оперират само спешните, животозастрашаващи случаи. Това заяви началникът на хирургично отделение в хасковската МБАЛ д-р Живко Атанасов. Лекарят представи следните цифри-до 8 октомври са изразходвани 33 хиляди лева от месечния бюджет на отделението, който е 98 хиляди. Хирургията е най-голямото отделение в МБАЛ и е акумулирало лъвския пай от бюджета на болницата от 560 хиляди. Дори и така обаче парите стигат само за 2/3 от месеца.

Куриозното е че отделението изчерпва средствата си, въпреки че е в стагнация. Тоест и сега не се приемат болни от другите общини, с болници в тях. Все още се извършват планови операции, но след 20-ти октомври и това ще спре.

Продължаването на работа след тази дата ще означава на практика, че лекарите ще си плащат от джоба за да оперират. За абсурдната ситуация от гледна точка на трудово правните отношения, лекарите предупредиха още когато касата натисна болниците да подписват анекси, с които им се налагат редуцирани делегирани бюджети.

Г.Христов

Началникът на отделението д-р Живко Атанасов призна, че нямат алтернатива
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини