От х:

Днес в x:

Повече от половината скъсани на първите листовки с камера

Брадърката Иванина успя да вземе листовките малко преди въвеждането на видеокамерите

В истинско клане на кандидат-шофьори се превърна първият официален изпит с видеокамера, за придобиване на категория В. От явилите се вчера 66 души, 34 бяха скъсани. Положението е приблизително същото и в изпита за другите категории, макар процента на успелите там да е малко по-висок.

Отдавна не съм виждал подобно нещо, коментира хасковски инструктор докато клатеше невярващо глава пред резултатите. „Предупредих ги“ допълни накратко. За скъсан се брои онзи кандидат който има повече от 5 неверни отговора. По неофициална информация на този изпит е имало кандидати със само 5 верни отговора от 60 въпроса.

Процентът на успеваемост за кандидатите е драстично по-нисък в сравнение с изпитите без видеокамера, показва официалната справка на държавната автомобилна администрация. От 892 изпитани през септември, книжка са взели 72% от кандидатите. Процентът за категория В е по-нисък 64, но е далеч над настоящият, който е под 50%.

Драмата за по-късните кандидати бе пълна-повече от половината бяха изпокъсани

Курсисти се потят под будното око на камерата
ДАА вижда всичко

Дори и септемврийската справка на ДАА обаче показва сравнително нисък процент на успеваемост в сравнение с предходни месеци, когато изпита се е вземал поголовно. Причината е, че макар и неофициално, камерите в кабинетите бяха монтирани и работеха още от края на август, което респектираше изпитвани и изпитващи. Другата любопитна тенденция е че с приближаването на 1-ви октомври, когато камерите влизаха в сила, изпитващите са ставали все по-строги. Произволно избрани протоколи от 20-ти септември показват че от 43 кандидати, 25 са успели. Само седмица по-късно, в последния теоретичен изпит без камера, скъсаните са точно наполовина-38 от 76.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини