От х:

Днес в x:

Блок 42 потопи ВиК в л*на

Подарък от блок 42.....

Отходни води щедро извиращи от блок 42 в квартал Орфей, се вливат в управлението на хасковското ВиК от близо две седмици. В по-топло време целия район около блоковете 26, 27 и 28 е обхванат от нетърпима воня, разказват бръснаря Ицко Милков и собственикът на цех за плетене на мрежи Любен Василев. Малка утеха за тях е че проблема им се „споделя“ и от водното дружество което според тях е отговорно за проблема.

Куриозното обаче е, че ВиК не могат да направят нищо, макар че фекалиите прииждат точно в двора на администрацията им.

„Проверихме шахтите около входа, работят нормално въпреки че хвърлят в тях всякакви боклуци. Проблема е вътре в мазетата“ заяви началникът на хасковското ВиК Иванко Милушев. „ Вътрешната канализация е поломена. Счупени са вертикалните щрангове“ уточни специалистът. Според него задължение за отстраняване на проблема има собственикът. Собственик на скандалния блок 42-ри е общината.

....за управлението на ВиК
Отходните води заливат няколко улици покрай блоковете 26, 27 и 28

Обитателите на 42-ри блок, които са там под наем, са разбрали друго. „От ВиК-то ни казаха да съберем по някой лев за да ни опраят тръбите“ обяви възрастна ромка. Според нея ставало дума за 160 лв. Не се разбра на човек или общо. „Няма такова нещо. Това не е наше да го оправим. За никакви пари не е ставало дума“ опроверга Милушев. Иначе ромите не са тръгнали да събират никакви пари. Тях видимо не ги притесняваше потопените с повече от метър мръсна вода мазета.

Губим клиенти които не искат да газят в л*на, възмутен е бръснаря Ицко Милков/вляво/

За двуседмичния проблем с течащите по улиците изпражнения сезираха съседи на блока. Всички обаче са търсили съдействие от ВиК, никой не се е обърнал към собственикът-общината, или към Здравната инспекция, която контролира опазването на общественото здраве. Сезирана от нас, РИОКОЗ обеща на място да провери случая и да състави предписания към собствениците за отстраняването на проблема.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини