От х:

Днес в x:

Ченгета на кранчето. Преглед на националния печат

„24 Часа": Борисов обеща по 1000 лв. за българските пожарникари

По хиляда лева ще бъдат отпуснати на българските пожарникари, които взеха участие в гасенето на пожарите край Москва. Това обеща премиерът Бойко Борисов пред журналисти, посрещайки българските пожарникари, които тази вечер се завърнаха от Русия.
Парите ще бъдат гласувани още на първото заседание на Министерски съвет, каза Борисов. Пожарникарите ни ще имат възможност и да отидат на почивка в станции на МВР.
Премиерът на Русия Владимир Путин лично е благодарил на българския си колега Бойко Борисов за това, че страната ни е помогнала за погасяването на пожарите край Москва, каза още Борисов.


„Стандарт": 40 млн. за ток по морето

Без режим на тока догодина. С тази задача се захвана вицепремиерът Симеон Дянков. Той се срещна вчера в Бургас с шефовете на EVN и НЕК.
Инвестиция от 40 милиона лева ще сложи край на ядовете с авариите по елмрежата по морето, стана ясно след продължилите повече от час разговори. На срещата бе решено, че за да се сложи край веднъж завинаги на проблемите с тока в курортите, трябва да бъде изграден нов далекопровод от Айтос до Слънчев бряг. Специалистите изчислили, че изграждането му ще струва около 7 милиона лева. Други 10 милиона ще бъдат отпуснати за строителството на подстанция "Слънчев бряг", а останалите средства ще бъдат използвани за неотложни ремонти, подмяна на жици и цялостна рехабилитация на другия електропровод "Галатея". Ремонтите по мрежата започват още от 20 септември, до края на годината в мащабния проект ще бъдат инвестирани всичките предвидени 40 милиона лева, обеща министър Дянков.

„24 Часа": Електронен болничен лист предлагат от НОИ

Въвеждането на електронен болничен лист предлагат от Националния осигурителен институт. Пред Дарик председателят на института Христина Митрева обясни, че с него ще се намалят измамите с болничните и ще се ускори изплащането на обезщетенията.

Електронният формуляр обаче може да бъде въведен най-рано след една година.
„Това е просто електронен формуляр на болничния лист, така че още при неговото въвеждане да могат да се правят различни проверки - за заболяването, за човека, в регистъра на трудовите договори, в регистъра на осигурените лица, тоест целия този път, който минава от издаването на болничния лист", каза Христина Митрева.

„Стандарт": Ченгета на кранчето

Четирима полицаи са въртели банда за кражба на горива. Тя е точела бензин и нафта от тръбите на "Лукойл" близо година. Крадливите ченгета и още 7 техни съучастници бяха арестувани при акция "Шейховете" на МВР. Тартори на групата са Валентин Атанасов (46 г.) от Транспортна полиция и Валентин Станев (38 г.) от Първо РПУ Бургас. Двамата се проявили като инженери и приспособили водопровод за точене на горивото. Диспечерът от "Лукойл" Живко Атанасов пък подавал необходимото налягане в петролопроводите, за да не бъдат засечени кражбите. Схемата работела перфектно до момента, когато спецполицаи задържали поредната цистерна задигнато гориво край село Росен. Сега се разследват кои търговци са зареждали бензиностанциите си с крадени бензин и нафта.


Дума": Хванаха амфетамин за 4 млн. лв., пласьорът избяга

Цивилни и униформени полицаи със следови кучета претърсваха вчера от ранна утрин гората и нивите в землището на село Тракия, община Опан. Претърсването започнало, след като местен жител забелязал непознат да се промъква из запустелите дворове, каза за ДУМА кметът Иван Вълков.
Полицейското претърсване по операция "Амфетамини" започна късно в четвъртък, когато бе спрян за проверка лек автомобили "Волво" със старозагорска регистрация. На сигнал със стоп-палка 36-годишният криминално проявен и с множество присъди за кражби Атанас Шавулев отказал да спре и започнала гонитба из тъмните улички. Накрая водачът изоставил колата и успял да се укрие в гората. При претърсване на возилото в него са открити 120 еднокилограмови пакета с амфетмин. Според познавачи към момента пазарната цена на този тип дрога гони 4 000 000 лева.
Минути след гонката в центъра на село Тракия е спрян "Мерцедес", който според участниците в акцията е играел ролята на пилотираща кола за пратката с дрогата. В него са били братът на беглеца - 34-годишният старозагорец Васил Шавулев, и 32-годишният столичанин Велизар Дандаров-Заро. Двамата за задържани за срок от 24 часа.

„Труд": Арест за Лазар, ДНК тест сочи него

"ДНК профилът от биологичните материали, взети от телата на жертвите, съвпада с този на Лазар Колев. Вероятността да е на друг човек е 1,48192 милиарда. Профилът е същият като този от вагиналните натривки, взети от Христина Белнейска." Това каза вчера в обвинителната реч прокурор Димитрия Ганчева в Окръжния съд в Пазарджик. Там обвинителката поиска заподозреният в убийството на сестри Белнейски Лазар Колев да остане зад решетките.

„Новинар": Пловдивската епархия награждава антигей прокурора

Прокурорът от окръжната прокуратурата в Пазарджик Стефан Янев, който сравни гейовете с педофили и геронтофили, ще бъде награден от Пловдивската епархия, съобщиха оттам.
Миналата седмица Янев отхвърли жалбата на двама хомосексуални мъже срещу наредбата на община Пазарджик, която забранява демонстрацията на сексуална ориентация.
Прокурорът мотивира отказа си в дълъг текст, където се обяснява, че децата могат да станат гейове вследствие на пропаганда, жестове и мимики. Обвинителят ще бъде награден с най-високото отличие на Пловдивската епархия - орден „Свети апостол Ерм", защото „с достойното си поведение отстоява християнските ценности, защитата на православната нравственост, морал, на светостта на брака, семейството и държавността". С орден ще бъде награден и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини