От х:

Днес в x:

Залагаме само в ".bg" сайтове

Залозите в чуждестранните игрални сайтове ще бъдат прекратени. В интернет ще може да се залага само на сайтове, които се поддържат от сървъри в страната. Освен това поне един от сървърите, който приема залозите, трябва да има адрес в интернет с разширение ".bg". Това предвижда новият закон за хазарта, който е подготвен от Държавната комисия по хазарт, предаде АСН.

Целта е да се спрат залозите на чужди сайтове, които не плащат никакви данъци в страната. Игри в интернет ще може да предлагат само компании, които имат поне 5 години опит в организирането на хазарт в България. Така в страната няма да бъдат допуснати големи азиатски хазартни компании.

Организаторът на хазарт в интернет трябва да има сметка в банка в България, където да се превеждат залозите. Освен това сайтът ще трябва автоматично да предава данни на НАП за направените залози. Сайтът за приемане на залозите ще трябва да изисква и регистрация на участниците, за да не допуска хазарт да играят деца.

Към участниците на хазарт в интернет ще има изискване да имат и поне един пункт за приемане на залози и изплащане на печалби във всяка административна област в страната, както и във всеки район в градовете с районно деление. Залозите в интернет ще може да се правят с дебитна или кредитна карта, като печалбите ще трябва да се изплащат до два часа след обявяването им.

Залози от разстояние ще може да се правят освен по интернет и по мобилни или стационарни телефони, а игрите ще може да се организират и по телевизия или радио. За да бъде една игра хазарт, трябва да се залага на случайно събитие, гласи проектът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини