От х:

Днес в x:

Метъл история с български отпечатък!

Това е история!

Така фронтменът на Metallica Джеймс Хетфилд определи случилото се вчера на стадион "Васил Левски".

По-достолепни, по-добри и още по-енергични - великаните от Голямата четворка отнесоха с един замах боготворящите ги фенове. Нито настроенията на времето, нито неудобния за повечето хора ден и час бе в състояние да откаже някой да остави своя отпечатък в историята.

Те се събраха, прегърнаха се, и заедно скочиха здраво на сцената за кеф на хилядите по терена и трибуните на "Васил Левски".

Шоуто бе предавано по сателит и излъчено в 800 киносалона на три континента.

Около 14:30 чaса най-нетърпеливите вече бяха на стадиона. Малко след 15:00 на сцената излязоха българите от BASTARDOLOMEY, които имаха честта да открият първия ден на "Sofia Rocks". ANTHRAX забиха малко след 16:00 и шоуто започна с пълна сила. Групата почете паметта на Ronnie James Dio с част от "Heaven and Hell".

След тях на сцената се качиха MEGADETH, които не можеха да бъдат спрени нито от дъжда, нито от последвалата градушка. Феновете им отвърнаха подобаващо и се потопиха заедно в класиката. Около 19:15 ч. SLAYER стъпи с гръм и трясък на родна земя. Бандата откри сета си с парчето от новия албум "World Painted Blood". Tom Araya, Kerry King, Jeff Hanneman и Dave Lombardo удариха последния гвоздей преди дълго очакваните хедлайнъри от METALLICA да закрият историческото събитие.

Малко след 21:00 часа магията получи своя естествен и мечтан завършен образ. Три пъти по-енергични, три пъти по-въодушевени, три пъти по-решени за грандиозно шоу и три пъти по-обичани, Джеймс Хетфилд и компания напомниха, че от онова далечно лято, когато за първи път стъпиха в България за концерт в Пловдив връзката им с родната публика не може да бъде прекъсната.

"Обичаме ви", крещеше Хетфилд.

Последваха "Creeping Death", "For Whom the Bell Tolls" и "Fuel" и изпадналата в полутранс публика си спомни за великото шоу преди две години на същото място. Бандата обаче нямаше никакво намерение да се повтаря изцяло и да дублира емоцията. Идеята беше да я утрои... И се получи!

С невероятен микс от парчета, хвърлящи публиката между най-големите хитове от миналото, и последните творения от DeathMagnetic, Metallica декларира за пореден път почитта си към българската публика.

И за да е шоуто истински незабравимо, в края на вечерта всички от Голямата четворка се качиха на сцената за общо парче - знаковото "Am I evil?" на Diamond Head.

След него публиката буквално бе в несвяст, но Metallica я награди с още шоу... и когато всички си помислиха, че великата вечер е към края си, четиримата забиха Seek and Destroy, за да довършат подобаващо разразилата се метъл буря, след която останаха само усмивки и сбъднати мечти.

"Наистина сте най-добрата публика", завърши Хетфийлд.

"Дори главата не може да ми побере друго място, където можеше да се заснеме историческия концерт на голямата четворка, който да издадем на DVD. Вие сте луди. Ще се върнем скоро", изрева Ларс в края с дълбок поклон към публиката.

Бандата остана на сцената и не спря да радва феновете си с перца за китара и палки за барабани. Но за феновете важното бе само едно... Уважението и вниманието към тях.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини