От х:

Днес в x:

КЗК глоби с 90 000 лв. БМК за нелоялна конкуренция

Над 90 000 лева глоба за нелоялна конкуренция отнесоха дъщерните фирмите на БМК Холдинг от Комисията за защита на конкуренцията. "Бул Милк" ЕООД и "Млечна промишленост - Хасково" са санкционирани, защото са използвали марката на "Булмилк Тонус" ООД - с. Конуш, върху опаковките си и по този начин са накърнили интересите на конкурентите си.

"Бул Милк" ЕООД ще плати глоба и за това, че е използвала фирменото наименование на "Булмилк Тонус" ООД. Глоба е наложена и заради увреждането на доброто име и доверието на конкурентите им, както и на предлаганите от тях стоки. Комисията е установила, че в началото на месец февруари 2010 г. „БМК Холдинг” ЕАД изпраща писмо до своите дистрибутори с апел към търговците да преустановят продажбите на млечни продукти „Тонус”, произведени от „Булмилк Тонус” ООД, с. Конуш. В уведомлението от фирмата твърдяха, че „За периода от 2001 г. до сега безспорно е установено, че в производствената и търговска дейност на „Булмилк Тонус” ООД – обл. Хасково, с. Конуш, незаконно експолатира запазената марка на нашия Лицензодател.” Това според Комисията е нелоялна конкуренция и затова им е наложена солената глоба.

Млечната война избухна след като БМК се оказаха с лицензионни права за производството на кисело мляко "Тонус", което 9 години се произвеждаше от мандрата в Конуш. Името е било заето след устната договорка със собственика на марката "Ел Би Булгарикум". Когато патентът изтича през 2010 година, марката взимат от БМК, а "Булмилк Тонус" започна да предлага кисело мляко "Конуш".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини