От х:

Днес в x:

Преобразяват парк "Марица" за 4 700 000 лева?

С проект на стойност 4 700 000 лв ще кандидатства община Димитровград чрез оперативна програма "Регионално развитие" за основна реконструкция на парк Марица, съобщи кметът Стефан Димитров. Според изготвения план в парка ще бъдат изградени зона за отдих и спорт, велоалея, нова детска площадка, лятна читалня, място за пикник. Тук ще бъде разположена и станалата вече популярна алея на монументалното изкуство. Предвидено е и изграждането на шахматна дъска с големи фигури, както и кът по безопастност на движението, където деца ще могат да разучават правилата. В най-северната част на парка ще има ротонда, където в бъдеще да се провеждат празниците на поезията. В североизточната част място ще намери киноложки център с възможност за организиране на изложби. Предвидена е и цветна алея с различни видове растения, до които ще има обозначителни табели с имената. Целта на мащабния проект е хората от различни поколения да намерят своето място в парка, обобщи Стефан Димитров. Че ще помогне на Димитровград този проект да бъде финансиран обеща и депутатът от ГЕРБ Иво Димов, според когото, след реконструкцията на парка града отново може да спечели приза "Зелена община".

Помощ от държавата за реализирането на проекта обеща депутатът Иво Димов

Ще бъде хубаво ако кмета успее да ремонтира парка, коментираха две димитровградчанки, разхождайки се из парка днес. Ваня и Иванка бяха категорични, че града ни с право е спечелил наградата "Зелена община" за 2010 година. 

От общината отчетоха още, че и преди наградата тук е свършена доста работа. 22 проекта за озеленяване пред читалища са спечелени до момента. Всеки един от тях е на стойност 3 000 лв. През 2009-а година  в общината са били залесени 324 декара, през тази е предвидено декарите да са 321, а идната година залесяването ще обхване 117 декара.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини