От х:

Днес в x:

Череши по 6 лева заляха пазара в Димитровград

Производителят от с. Великан Иван Вангелов чака клиенти

Череши от местни производители вече наводниха зеленчуковия пазар в Димитровград. Повечето от стоката е на производители от тукашните села, които предлагаха килограма за 4 лв. От прекупвачи червеният плод може да се купи и за 6 лв. Така е, работим цяла година за да има плод, а други вземат наготово и печелят, оплаква се Иван Вангелов от димитровградското село Великан. Мъжът е производител от години и днес за пръв път беше изкарал стоката си на пазара. Казва, че е екологична и не е пръскана с препарати. Днес предлагаше черешите за 4 лв. килото, но утре според него цената ще падне до 3 лв. Иван Вангелов не искаше да казва, колко пари е вложил в производството тази година, одавна спрял да прави сметки.

Въпреки кризата обаче, търговията върви. Продавачи на сладкия плод от няколко дни казват, че стоката им свършва бързо. Така е и с ягодите родно производство, които вече се продават масово. Цената им варира от 2,50 до 5 лв според качеството. А за реклама вече служи надписа "домашни ягоди". Според клиентите вносните ягоди нямат вкус и затова много, много не се търсят.

За пенсионерите обаче черешите и ягодите са още много скъпи. Те предпочитат вносните полски ябълки на символична цена. Търговията с най-предпочитания плод в Димитровград върви, независимо от сезона.

Домашните ягоди вървяха, нищо че бяха между 4 и 6 лв.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини