От х:

Днес в x:

Преглед на пресата в Димитровград

Новия брой "Общински вестник" е вече на вестникарския пазар в Димитровград. Темата от първа страница - Каик "покори" Марица, в материала се разказва за демонстрацията на плаване с каик, което се проведе миналата седмица. Гаратнции и "солени" глоби защитават настилките, пише още Общинския вестник. Става дума за приетата от Обшинския съвет наредба за това, как да се разкопават улиците, тротоарните настилки,общинските и горски пътища. Димитровград: Идеали и реалност -Искра Дондолова за явлението Димитровград, можете да прочетете на първа страница на седмичника. Коментарният ъгъл е на Маргарита Симеонова и е озаглавен "Пътеки белеят".
Посветен е на започващите днес в Димитровград Дни на поезията "Пеньо Пенев". Темите от втора страница- Развиваме "индустриални зони"- обмисля се да бъдат предприети мерки за принудително отнемане на павилионите на търговците, които не ги използват и не плащат наем за тях, думите са на кмета Стефан Димитров от последната сесия на местния парламент.

За две предстоящи събития информира от същата страница "Общински вестник"- Клавирен концерт на Мартин Дафинов в театъра и "Магиите на Кристел" пак в залата на ДТ "Апостол Карамитев", двете събития са на 12 и 13 май. За победителите в конкурса за по-чиста община информира още седмичника, както и за това как бе отбелязан 6 май в общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини