От х:

Днес в x:

Последен концерт на Scorpions в България

Хард рок величията Scorpions ще пристигнат за последен концерт в България на 9 октомври 2010 година в столичната зала "Фестивална", съобщиха организаторите от АРТ БГ.

Рок радиото Z-Rock ще отпразнува четвъртия си рожден ден с този специален концерт.

Шоуто на Scorpions у нас е включено в голямото им световно турне Sting And Blackout World Tour 2010/2011, с което немските рок легенди ще се сбогуват със своите фенове и ще преустановят своята концертна дейност.

Грандиозната обиколка на Scorpions, продължаваща цели две години, ще премине през Германия, Швейцария, Франция, САЩ, Канада, Бразилия, Мексико и много други дестинации, към които предстои да бъдат добавяни и нови дати.

Легендарните музиканти, оставили трайна диря в световната рок музика с над 40-годишната си история, ще посетят едва за втори път столицата ни след идването си през далечната 1993 година. Миналата година те забиха у нас в Каварна на Калиакра Рок Фест 2009.

Емблематичната за бандата песен "Wind of Chage", която милиони хора по света свързват с историческите промени в края на 1989 година, ще прозвучи в зала "Фестивална", заедно с всички най-големи хитове на групата от богатата им дискография като "Rock You Like A Hurricane", "White Dove", редом с любимите на всички български рок фенове прочувствени балади "Holiday", "Send Me An Angel" и много други.

Освен тях Клаус Майне и компания ще изпълнят и парчетата от чисто новия си албум "Sting In The Tail", който излезе през май тази година.

Наскоро на Scorpions бе отредено достойно място в холивудската Алея на рока, което е един логичен и достоен завършек на кариерата на немските хард рок величия.

Организаторите разкриха, че групата ще пристигне с голямо количество, 3 тира, апаратура. Предвижда се огромна сцена, пироефекти, плазми, които да подпомогнат създаването на подходяща атмосфера за рок събитието на есента.

Интересно е да се отбележи, че музикантите от Scorpions ще пристигнат в петъка преди концерта, а част от групата дори още в четвъртък, и ще останат в страната ни цели три дни. Запазена марка на АРТ БГ са партитата в чест на гостуващите групи, като и този път, организаторите обещават да запълнят тридневния престой на групата със срещи с българските им почитатели в столични клубове.

От Z-Rock пък обещават интересни игри, от които почитателите на рок музиката ще могат да се сдобият с ценните билети.

Що се отнася до съпорт бандите, те вероятно ще са две, но на този етап все още няма яснота по въпроса.

Билетите за концертa на Scorpions в България ще тръгнат в продажба в понеделник на 19 април в 12:00 в мрежата на Eventim. Цените на промоционалните билети (общо 600) са както следва: фен зона – 70 лв, правостоящи места – 40 лв, седящи места – 55 лв. След изчерпването им, цените на редовните билети ще са съответно: фен зона – 90 лв, правостоящи места – 50 лв, седящи места – 65 лв. Специалните VIP места ще са на цена от 150 лв.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини