От х:

Днес в x:

Ром взломява маси за 2 кила арпаджик

От местопрестъплението-пазарът!

34 годишен мъж от ромски произход бе арестуван от полицията след като взломи 7 маси на хасковския зеленчуков пазар в 5 часа сутринта в неделя. Крадецът не открил много-2 килограма арпаджик и няколко увехнали стръка с маруля. Отделно, прибрал и 5-6 лева на монети държани от търговците за връщане на ресто в началото на деня.

Мъжът който е „познат“ на полицията с други незаконни свои деяния, бил разкрит след преглеждане на видеозаписите от пазара. 4 камери осъществяват 24 часово видео наблюдение. На записите се вижда ясно приближаването на крадеца и „операциите“ му върху масата. След “процедурата“ продължила около 15-тина минути, лицето се приближило до близката будка за вестници, където се представило като работник по чистотата и попитал вестникарката дали няма нищо за изхвърляне.

Част от разбитите маси днес функционираха нормално
След оперативно издирвателни работи полицията бързо залови извършителя

Случаите на разбиване на маси са толкова чести че вече почти не се изненадваме, коментира управителят на пазара Георги Георгиев. Това е първия заловен крадец. След оплакването на потърпевшите, Георгиев преровил видеозаписите и подал сигнал в полицията. Ромът бил заловен, впоследствие признал всичко. Според пазарджии, наскоро той излязъл от затвора. Подозирали го и в други кражби, но не можело да се докаже.

Г.Христов

Управителят Георги Георгиев предупреждава че на пазара има 24 часа видеонаблюдение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини