От х:

Днес в x:

Жена на Куйович се изплю в лицето на репортер. Преглед на националния печат

24 часа: Секретарка тук, шефът - нейде в Европа

Нова мода навлезе в България - германци си наемат български секретарки, които работят за тях по интернет.Виртуалните асистентки си седят у дома или ходят на лекции в родния си град, тъй като за новата си работа не се налага да се местят в Германия. Те дори никога не виждат шефа си.

Труд: Политически мач замрази Михов

Влизането на проф. Илиян Михов като трети вицепремиер в правителството е замразено, стана ясно вчера от негово интервю за Би Ти Ви. Когато има политическа атака и несигурност, има опасност от икономическа нестабилност на страната, обясни той.

Михов припомни, че още от 2001 г. и сега във всичките си интервюта се е обявявал за запазване на валутния борд в България и на действащия обменен курс на лева спрямо еврото.

Труд: Тежка забрана за риболова

Забрана за целогодишен стопански улов на риба в райони от Черно море, Дунав и устията на реките, вливащи се в тях, е наложена със заповед на аграрния министър. Забраната не е нова и се налага за опазване на популациите.

Дълъг списък на зони от реки и водоеми, в които са забранени и стопанският, и любителският риболов, е обявен на интернет страницата на рибарската агенция (ИАРА).

Стандарт: Народът срещу парното

Народът скача срещу парното. Софиянци могат да съдят "Топлофикация" заради студения душ през септември 2008 г. Тогава дружеството спря топлата вода на 65 блока заради няколко нередовни абонати.

Върховният административен съд окончателно потвърди вчера, че това е било незаконно. Ощетените могат да поискат компенсация от дружеството за причинените вреди, категорични са магистратите. Остава само да се докаже какви морални и имуществени вреди са претърпели хората, обясни адвокат Михаил Екимджиев. Според него могат да се заведат индивидуални или колективни искове. Съвсем нормално е ужилените семейства да получат по няколко хиляди лева, твърди адвокатът.

Стандарт: Борисов: Без партия посредник с Турция

Нямаме нужда от партии посредници в отношенията между България и Турция. Държавата се представлява единствено от партията, която е на власт. Това обяви премиерът Бойко Борисов след разговор с турския си колега Реджеб Ердоган. Министър-председателят пристигна вчера на двудневна официална визита в Анкара. Преди разговора с Ердоган той се срещна и с турския президент Абдулах Гюл.

"Напрежението с българските турци се създаде от хора от българската политика, които прекалиха. Създадоха обръч от фирми и поддържаха висок стандарт на живот, който не кореспондираше с нищо друго в държавата", каза още Борисов на съвместен брифинг с Ердоган. Той обясни, че заради дружбата между двата народа ГЕРБ се е отказал от идеята да проведе референдум за новините на турски език по държавната телевизия.

Борисов и Ердоган решили да си говорят на малки имена.

Монитор: Дискотеки никнат в ниви край Студентския град

Десетки напористи инвеститори продължават да купуват и да опитват да сменят статута на земеделски терени в Студентския град, за да построят нови дискотеки. Това каза главният архитект на София Петър Диков по време на дебат в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" на тема: "Студентският град - една година по-късно". Над 80 собственици на земи са подали жалби с подобни мотиви срещу подробния устройствен план на Студентския град, който предстои да се гласува от Столичния общински съвет през февруари. Жалбите били главно срещу това, че е отредено да има градинка или миникампус на мястото на частен парцел.

Монитор: Ускоряват изграждането на "Набуко"

За ускоряване на работата по проекта "Набуко" се договориха българският премиер Бойко Борисов и турският му колега Реджеп Ердоган. Това стана по време на първото официално посещение на нашия премиер в южната ни съседка, което започна вчера с визита в столицата Анкара. "Досега не съм виждал човек, който защитава „Набуко" като колегата ми Ердоган. Ще разкажа това в Брюксел и ЕС трябва да се опита да навакса голямото закъснение на проекта", заяви премиерът Бойко Борисов. Той добави, че България продължава да подкрепя Турция за ЕС. След срещата ресорните министри на двете страни подписаха споразумение за диверсификацията на природния газ. България и Турция ще предприемат съвместни действия за изграждането на язовир на река Тунджа. Засега обаче проектът бил на много ранен етап и все още нямало техническо решение кой и кога ще го прави. "Ако има преференции за получаването на визи за турския граждани за пътуване в България, това би стимулирало туризма на страната ви. През миналата година само 32 000 турски граждани са посетили България, докато пътуващите в нашата страна българи са били 1,4 млн. души", обясни турският премиер Реджеп Ердоган на българския си колега и така направи заявка за облекчен визов режим.

Монитор: Жена на Куйович плю по репортери

Бивша изгора на сочения за наркобос черногорец Будимир Куйович се изплю в лицето на репортер и нападна с юмруци негов колега. В 13,30 часа вчера пред Софийския районен съд се изправи журналистът Ивайло Дернев след заведено от Куйович дело срещу него за клевета. Жалбата на чужденеца беше, че в свой материал Дернев го определил като "сръбски наркобос". В съдебната зала, за да защитят тезата на Куйович, се появиха и бившата му изгора Теодора Здравкова и дъщеря им Клаудия.

Дума: Новият цигарен акциз насърчи контрабандата

Шейсет процента от произведените в България цигари се изнасят законно в чужбина, но голяма част от тях се връща в страната незаконно, каза директорът на митниците Ваньо Танов по време на семинар, организиран от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ и Клуб "Журналисти срещу корупцията". Проблемът ще е голям и през 2010 г., призна той. След като България вдигна акциза на цигарите, се получил голям "натиск", защото в съседните страни налогът не е повишаван. Така прехвърлянето на цигари, дори с платен акциз, също е част от него, коментира Танов. За това спомага и отпадането на визите за македонски и сръбски граждани. През 2009 г. иззетите цигари от митниците надхвърлят 74 милиона къса.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини