От х:

Днес в x:

Хасковският килър Момата замесен в случая с убийството на бизнесмена от Бургас

Недялко Димитров - Момата

Хасковският килър НедялкоДимитров Момата е замесен в случая с отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. По случая с президента на фирма „Гранити“ бяха задържани бившият съдия във варненския съд Галин Костов и ексшефа на Агенцията за държавни вземания в Бургас Станислав Михайлов.

Според полицията двамата поръчват убийството на бизнесмена като отмъщение за имотни разправии. Стоян Стоянов беше отвлечен през март 2008 година, а преди дни стана ясно, че трупът му е открит заровен близо до Обзор.

Преките организатори на отвличането са Нено Атанасов от Варна и Стоян Колев, които бяха задържани по случая още през лятото. От МВР допълниха, че часове след отвличането на Стоян Стоянов, той е бил отведен в Обзор, където е имал среща с поръчителите на престъплението. След като двете страни не се разбират, похитителите решават да убият бизнесмена. Това става около Дюлинския проход, на пътя Варна - Бургас. От полицията смятат, че физическият убиец на Стоянов е Манол Хаджиев, който това лято беше открит също убит във Варна. Според източници от разследването вероятния убиец на Хаджиев е хасковският килър Момата.

Днес Недялко Момата бе докаран в Хасково за провеждане на допълнителен следствен експеримент за убийството на семейство Бейтула и Неврие Махмуд от Димитровград, научи Haskovo.net.

Според източници от разследването Момата сам се хвалел с убийствата, извършени от него. Твърде е възможно разплитането на случая край морето да е тръгнало именно след ареста на килъра за двойния разстрел в Димитровград.

Haskovo,net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини