От х:

Днес в x:

Хасковско AUDI Q7- баничарка

Така изглеждат хасковските баничарки

AUDI Q7 е най-новия модел хасковска баничарка. Това констатира хасковската икономическа полиция след 10 дневна проверка на скъпи возила внесени в областта и регистрирани като баничарки. Проверката на полицаите съвместно с НАП констатирала, че на кола като тази от снима №1, са направени трайни конструктивни промени за да бъде пригоден автомобилът за товарен. Предметът на дейност не се съобщава, но полицаите бяха категорични че декларираното отговаря на видяното.

Същия е случая и със BMV-та Х 3 и Х5 /снимка 3/, които са с товаро-разтоварно предназначение, но в Димитровград. Хасковския луксозен автопарк на баничарките пък се допълва от два мерцедеса-320 ML и CLK 320. И при тях са констатирани конструктивни промени които ги превръщат в товарни возила. Собствениците не подлежат на глоба защото няма нарушение на закона, категорична бе пресаташето на полицията Нина Николова. И 5-те проверени луксозни автомобила са на фирми.

Разликата между това един луксозен автомобил да бъде регистриран като личен и като товарен е, че в първия случай собственика няма право да ползва данъчен кредит. Ако обаче возилото е товарно собственика си тегли после обратно ДДС-то. Тоест кола закупена за 100 хиляди и регистрирана като товарна, връща 20 хиляди от цената си. Популярното название за тези коли стана "баничарки" след като няколко собственици ги "натовариха" с такива функции за да оправдаят регистрирането им като товарни. Справката за скъпите коли в региона ще продължи и занапред, обещаха от полицията.

Г.Христов

Мерцедес CLK 320
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини