От х:

Днес в x:

Удостоиха лекар, архитект и музикант с почетния знак на Хасково

Д-р Пенев получава почетния знак на града от кмета Георги ИВанов

Д-р Генчо Пенев, арх. Тенчо Димов и маестро Красимир Захариев получиха почетните знаци на града и признанието на съгражданите си днес в театър „Иван Димов“.

За първи път на традиционното тържество присъстват четирима депутати, каза в приветствието си кметът Георги Иванов. В залата бяха бившият социален министър Емилия Масларова, Гюнер Сербест, Иво Димов и Делян Добрев.

На церемонията присъстваха гости от побратимените градове - руския Шатура и английския Лестър, областният управител Румен Данев, много граждани.

Д-р Генчо Пенев от 55 години работи в хирургичното отделение на онкодиспансера в Хасково и е помогнал на много пациенти. Архитект Тенчо Димов пък през февруари дари на общината проект за реконструкцията на детската градина по изкуствата в града. Маестро Красимир Захариев ръководи хасковския симфоничен оркестър от 35 години и е заслужил признателността на съгражданите си. Той е сред основателите на музикалните дни „Недялка Симеонова“.

Удостояването на тримата с почетното звание на града бе гласувано на сесия на общинския съвет на 29 май. Протоколът от заседанието бе прочетен от шефа на ОбС Хасково Делян Делчев.

Тодор Кръшков



Маестро Захариев получава почетната грамота от председателя на ОбС Хасково Делян Делчев
Печетният гражданин на Хасково арх. Тенчо Димов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини