От х:

Днес в x:

Когато шефът е вечно недоволен...

Ако не никога, то наистина твърде рядко се удава възможност на някой да избира шефа си – истината е, че в реалния живот по-често нас ни избират. Като последица, не винаги сме доволни от ръководството, но независимо от личното си отношение, сме принудени да работим заедно и да вървим към определени цели.

Ако са ви предложили интересна и добре платена работа в стабилна фирма и освен това шефа ви се е оказал позитивен и балансиран човек, може да смятате, че сте ударили бинго. Такова съчетание е наистина рядък житейски шанс.

Доста по-често се случва да се налага да работите с началник, който е непрекъснато недоволен, дава само лоши оценки на работата и при това го прави редовно.

Каквото даваш - това получаваш. Мислите, както и думите, са материални. Каквато информация изпращаме всекидневно, това и получаваме като резултат.

Ако шефът ежедневно ви казва, че не работите достатъчно и нищо не изпълнявате, то накрая наистина няма да можете да изпълните задачите си, защото ще започнете да вярвате в казаното. Качеството на работата ви също ще спадне, ако шефът никога не ви хвали, а само ви критикува.

Как трябва да се отнасяте към негативната оценка на вашата работа? Опитайте се да прецените реално как работите, а ако ви е трудно да го направите, помолете някого за мнение. Ако се окаже, че девизът на шефа ви е "Никога не бъди доволен" и на практика няма постижения, които да го задоволят, то тогава престанете да обръщате внимание и снизходително приемете, че всеки човек си има недостатъци – включително и шефа.

Най-важното е какво самите вие мислите за себе си и работата си, защото дълбоко в себе си всеки е наясно как се справя и доколко е резултативна и качествена работата му.

Как да се борите с негативната оценка на работата ви? На песимизма на ръководството противопоставете оптимизъм. Ако шефа не вижда нищо положително в работата ви, то вие трябва да го видите и да намерите начин да го сведете до вниманието му.

Когато за пореден път ви съобщят, че резултатите ви не са оправдали очакванията, смело и вежливо съобщете какво сте направили, какви проблеми сте решили, какво сте постигнали.

Дори и най-малките резултати не бива да остават незабелязани, най-вече от вас. Ако смятате, че шефа ви има нереалистични очаквания за резултатите, които трябва да постигнете, постарайте се дипломатично и аргументирано да обясните защо това е невъзможно в дадения момент и какво е необходимо, за да се постигнат желаните от началството резултати.

Ако сте убедителни, възможно е шефа ви да занижи критериите си.

Източник: tia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини