От х:

Днес в x:

70 на ден питат за здравните си осигуровки в данъчното в Хасково

Средно по 70 души на ден проверяват здравния си статус в НАП-Хасково, информираха от данъчната дирекция. Повишеният интерес към здравните осигуровки е от началото на летния сезон и се дължи на завърналите се от чужбина студенти и работещи. За да могат същите да ползват безплатни медицински и стоматологични услуги докато са в България, е необходимо да възстановят здравните си права. Подобен наплив се наблюдава и в края на годината през декември, когато отново пребиваващи зад граница се връщат по родните градове заради продължителните празнични дни, обясниха от НАП Хасково..

Студентите редовно обучение на възраст до 26 години е достатъчно да представят в данъчното удостоверение от чуждия университет, че са редовно учащи там. Техните здравни осигуровки се плащат от републиканския бюджет, а Националната агенция за приходи възстановява непрекъснатите им здравно-осигурителни права. Работещите в държави от Европейския съюз също трябва да удостоверят с документ от работодателя си, че са били здравно осигурявани навън.

10 055 клиенти е обслужила Националната агенция за приходи в Хасково през месец юни. 1438 от тях са се консултирали за здравния си статус. Проверката на здравни осигуровки може да стане както на гише, така и на информационния терминал, който е инсталиран в салона за клиенти в НАП-Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини