От х:

Днес в x:

Преплитане на Петя Димитрова и колоритен финал за Колорит

Преплитане е нарекла своята изложба единадесетокласничката Петя Димитрова. Изложените в малкото фоайе на читалище „Заря" 18 нейни работи са първия шок при влизането. Това, което следва в голямото фоайе си е истинска експлозия от багри и форми.

Над 50 са малките и вече не толкова малки художници от школата "Колорит" към читалище "Заря", а показаните творби са стотици. Изложбата бележи края на една ползотворна учебната година. Освен традиционно колоритните творби има и доста графики. И то добри, децата са напреднали през тази година, отбелязва ръководителката Весела Делчева. Някои от тях имат вече солиден стаж, има и такива, които са в школата от самото и създаване преди 8 години.

Като Петя Димитрова. Осемнадесетте картини – графика, изпълнена с химикал, и смесена техника – химикал и акрилни бои, объркват и печелят зрителя. За някои от тях е трудно да се повярва, че са дело на тийнейджърка. Сънища и мисли се преплитат по един естетичен и доста зрял начин. Всички са рисувани през последните няколко месеца. Петя има амбиции и се готви за Художествена академия, за което има намеса и Андрей Каменов. Той също бе сред стотиците посетители на откриването.

Изложбата ще остане във фоайето на читалището само три дни, до петък.



  

   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини