От х:

Днес в x:

Жители и гости на Момчилград аплодираха изпълнителите във Вечерта на толерантността


При изключителен интерес премина Вечерта на толерантността, проведена в Момчилград в понеделник вечер. Проявата е част от събитията, посветени на 10-тата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя беше открита официално от кмета на общината Сунай Хасан.
"Международната среща "Момчилград винаги в сърцето ми" е уникално по своя характер събитие. Няма град в България, където подобна среща да се провежда в рамките на цяла седмица. В края на юли тук се завръщат стотици момчилградчани, пръснати по цял свят. Те идват, за да почерпят енергия от родния край. Те искат да усетят пулса на Момчилград, за да отнесат със себе си частица от това място. Тази частица от родния край ги зарежда с енергия, независимо в коя точка от света се намират.", заяви Сунай Хасан.
Местни групи и изпълнители пяха и танцуваха на откритата сцена в градския парк. 
Изпълнителите представиха фолклорното богатство на турския и българския етнос в района. Официални гости на тържеството беше делегация от община Мендерес, Турция, водена от кмета Мустафа Каялар. Присъстваха много жители и гости на Момчилград, които аплодираха дълго изпълнителите. Сред публиката бяха председателят на общинския съвет Юмер Юсеин и секретарят на общинтата Бахатдин  Ахмедов.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация в Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини