От х:

Днес в x:

Незаконно оръжие и жалба за побой на Рожен разследва полицията в Смолян

По време на провеждане на Националния събор на народното творчество „Рожен 2019“ не са регистрирани тежки престъпления и инциденти, съобщиха от пресцентъра на полицията в Смолян.

Образувано е едно бързо производство за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси. По общия ред са образувани две досъдебни производства- едното от тях е за хулиганство, а другото – за възникнал пожар в товарен автомобил по време на движение.

Около 10 ч. сутринта на 20.07.2019г. при полицейска проверка, извършена в палатков лагер №3 на поляните, в палатка на 31-годишния С.Ч. от Пловдив, са открити незакони оръжия- един пистолет марка "Blow" калибър 9 мм с един патрон в пълнителя, една ловна пушка марка "Gumusifp", с монтиран на нея фенер и лазерен прицел, както и 2 броя ловни патрони калибър 12 и 18 броя малокалибрени патрони. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Извършен е оглед и оръжията и боеприпасите са иззети. 31-годишният пловдивчанин е задържан за срок от 24 часа.

Също на 20.07.2019г. е получена писмена жалба от 25- годишен мъж от с. Оряховец, общ. Баните, че около 08:00часа на същата дата в местността "Роженски поляни" в палатков лагер №3, неизвестни лица, представили се за охранители, са нанесли побой на тъжителя и на негови приятели, като освен това са счупили озвучителната им техника. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ и ОД МВР-Смолян, а извършителите се установяват, допълват от полицията.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини