От х:

Днес в x:

Певецът Пламен Бонев от Кърджали: „Най-хубавите неща в живота са съвсем обикновени“

„Ходи ми се на море“ – така се нарича песента, която Пламен Бонев и Shaka Zulu Orchestra записаха преди дни. Лятна, весела, оптимистична и не на последно място – направена професионално, тя вече набира популярност. Ето и какво разказа поп певецът за новия си запис, както и за своя живот между Лондон и Финландия.

Мисля, че заглавието казва всичко – „Ходи ми се на море“. Минко Ламбов (лидер на Shaka Zulu Orchestra) е автор на музиката и аранжимента, текстът е мой. Минко и китаристът Ангел Демирев са невероятни музиканти, обичам да работя с тях. В момента живея повече в Скандинавия, пея по круизни кораби, а след участието ми в „Гласът на Финландия“ все по-често имам ангажименти и „по суша“. Това състезание беше уникално изживяване. Мой ментор беше Майкъл Монро Michael Monroe – известният рокаджия. Може да видите видеата във VMO, там съм под името Plamen De La Bona. Исках да изградя образ на човек, който идва от топла страна, с много слънце и слънчеви хора. Доволен съм от представянето си – стигнах до четвъртфиналите, натрупах опит, сега съм по-разпознаваем за публиката там. Преди това в Лондон също се занимавах с музика. В началото на хилядолетието отидох там заедно с част от българската група „Диалог“. Минаха няколко години докато „намерим себе си“. Тогава все още нямаше толкова българи там, а и страната ни не беше в Европейския съюз. В британската столица завърших актьорско майсторство и осем години снимах активно – малки роли в големи филми (като „Хари Потър“, „Джеймс Бонд“) и големи роли в малки филми. Имах удоволствието да свиря с известни английски банди, а в „Диалог“ свирехме заедно с английски музиканти, обиколихме доста европейски сцени – Испания, Италия, Русия...

През последните години поп певецът все по-често създава проекти за родната музикална сцена. Сред тях е дуетът му с Жана Бергендорф They Can’t Touch Us. Пламен разказа също и за ранните си години в България. Макар да е роден в Чирпан, израства в Кърджали. Там няколко години е солист на училищния хор, участва в рок банда, а на 15-годишна възраст е основава първата си група. След това следва икономика в Пловдив. Не знам защо учих точно тази специалност, но пък в града срещнах момчетата, с които направихме група – споделя той. В началото на 90-те години на ХХ век тази група изнася концерти из страната, печели награди за млади изпълнители. След казармата Пламен се присъединява към „Диалог“. Години по-късно е първото му участие в голям музикален формат – английския X Factor. Това е своеобразна подготовка за успешното представяне във Финландия.

Разбира се, бих искал да разпространя новата песен и във Финландия, но тя е на български, а и темата е много българска – изразът „Ходи ми се на море“ за нас е символ на свободата, на радостта от срещата с природата. А страната ни има толкова природни богатства, в малко страни можеш да запалиш колата и за часове да си на море, на планина… Сега много се говори, че по Черноморието нямало хора, но на мен ми се иска да слагам акцента върху добрите неща. Такъв е и текстът на песента – искам хората като го чуят, да се усмихнат, да ги заредя с положителни мисли, да пуснат слънцето в живота си. Вярвам, че когато човек мисли положително, привлича положителни промени.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини