От х:

Днес в x:

Младежки проекти получиха финансиране от общинския бюджет

Разпределението на средства за изпълнение на младежки проекти, които са кандидатствали за финансиране по ред определен от Общински съвет Хасково, вече е с кметски параф.

От 12 постъпилите предложения, комисията е отстранила две, защото не са отговаряли на условията за финансиране. Може да видите целият списък тук

Три от проектите са с намалено финансиране, в частта със заложен бюджет за транспортни разходи. За останалите 7 проекта е отпусната исканата сума в пълен размер.

Проектите с най-високо подпомагане ще получат по по 5 хил.лева за реализацията си. Те са за Студиен запис на авторска песен и заснемане на професионален видеоклип към нея и Организиране и провеждане на Лятна младежка музикална академия и младежки конкурс „Сцената е наша“ за рок песен. Създаване и оборудване на репетиционно студио.

По част от проектите общинското подпомагане ще се използва за закупуване на костюми за танцови ансамбли и провеждане на младежки фестивал „Живопис“, провеждане на Форум театър за младежи. Клуб по „Аийкидо“ получава финансиране за закупуване на ударопоглъщащи модули.

Общата сума на финансираните проекти е 43 533,61 лева. В бюджета на общината за 2019 г. са заложени 50 000 лева. Срока за приемане на проекти е 30 септември ,така че ако има проекти, останалите 6 466 лева също ще бъдат разпределени, уточниха от местната администрация.

 haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини