От х:

Днес в x:

Започват работа по колелото на Пазара, проектът е за близо 2 млн.лв

Изображение 1 от 4

    Започнаха строително монтажните работи на колелото на Пазара.Първоначално вчера зоната на площад "Хаджи Димитър" бе оградена, и движението пренасочено,като скоростта е ограничена.
    Ще припомним  че преди месец бе даден официален старт на изпълнението на проект „Ремонт и рехабилитация на улици и тротоари в град Кърджали”.  Първата символична копка беше площад „Хаджи Димитър” – кръговото движение на пазара. Направиха я кметът на общината инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа и представителят на фирмата изпълнител Борислав Марков. Заместник-кметът по строителството и ръководител на проекта инж. Катя Митовска плисна менче с вода с пожелание строителството да върви като по вода.

    Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж” . Общата му стойност е 5 052 148 лв., от които 4 294 326 лв. са съфинансиране от Европейския съюз и 757 822 лв. национално съфинансиране. Срокът за изпълнение е 30 месеца.

    Изпълнител на проекта ще бъде ДЗЗД „П К ЛАЙТ”, включващо  „Пътстройинженеринг” АД и „Лайтинг инженеринг”  ООД, а строителният надзор ще се осъществява от „Екоинженеринг” ЕООД.

    Един от основните обекти от проекта е рехабилитация на инфраструктура  и тротоари и въвеждане на енергоспестяващо осветление  в стара градска част, включващ площад „Хаджи Димитър” и улиците „Иван Вазов” , „Климент Охридски” и „Добруджа”. Стойността на строително- монтажните работи е 1709 086 лв. с ДДС. Ремонтът предвижда въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, реконструкция на тротоари и настилката на уличните плата и подмяна на бордюри. На ул. „Добруджа” ще бъде оформена велоалея. Площад „Хаджи Димитър” ще бъде обновен изцяло. Ще се оформи кръгово кръстовище, ще се подмени пътната настилка, ще се изгради ново улично осветление и отводняване, ще има нова вертикална планировка. Градинката до Кръговото също ще бъде обновена.
    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини