От х:

Днес в x:

Спецпрокуратурата нахлу в жилища и офиси по сигнал за корупция при доставки за ВВС

Специализираната прокуратура обискира офиси заради съмнения за корупция при доставки за ВВС. От държавното обвинение съобщиха, че действията текат в офиси на "Балкантел" ООД в София, както и в жилища на 3 лица.

Става дума за търговия с влияние. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Ето какво съобщават официално от прокуратурата:

Днес 18.07.2019 г. под ръководството на Специализираната прокуратура се провеждат претърсвания и изземвания в офиси на "Балкантел" ООД, както и в жилища на 3 лица, всички на територията на гр. София. Процесуално-следствените действия са в рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 321 ал.6 от НК - престъпен сговор за извършване на корупционни престъпления /търговия с влияние/ по повод доставяно от "Банкантел" ООД оборудване за нуждите на Военновъздушните сили на Република България. Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква относимите документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини