От х:

Днес в x:

Община Хасково награди 4 фирми за социално партньорство

    Четири фирми бяха отличени от община Хасково, като отговорни социални партньори на местната администрация за изтеклата 2018 г. в 7-мото издание на наградите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – „Гласът на българския бизнес“. Грамотите бяха връчени днес в зала „Марица“ на Областната администрация.

    „ВиК – Бунар“, „Каменица“ АД, „Недев“ ЕООД и „Алфа и зет“ ООД са отличените компании от Хасково.

    Тази година награди от общините в Хасковска област получиха 14 компании, които работят на територията на региона и са с най-добри практики в корпоративната социална отговорност и подкрепа на обществения интерес.

    Бяха раздадени и специални награди на КРИБ. Едната от тях е за областния управител на Хасково Станислав Дечев. Връчи му я заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова за работата му по привличане на чужди инвестиции в региона. Специални награди получиха и кметовете на Хасково и Свиленград Добри Беливанов и Георги Манолов, и депутатът Георги Станков.

    Церемонията по връчване на наградите откри председателят на КРИБ-Хасково и учредител на наградите Стефан Димитров.

    „Област Хасково е точката на картата на България, която се променя. Променя се от гледна точка на инвестициите, и от гледна точка на хората. Но се и променя от гледна точка на желанието на хората да останат останат в нашия регион. Те ще останат обаче, само ако го има бизнесът и ако заедно с общините, областната администрация и държавните институции се работи съвместно за развитието на региона“, подчерта в обръщението си Стефан Димитров.

    Той отбеляза и съвместната работа на бизнеса, областната администрация и образователните институции в последно време, като положителна насока в развитието на областта.

    Вицепремиерът Марияна Николова приветства инициативата за отличаване на социално отговорните компании от региона. „За работодателите понятието корпоративна социална отговорност се възприема, като важен начин за повишаване на конкурентното предимство. Задължение на бизнеса е да допренесе за устойчивото и социално-икономическото развитие на държавата.“, посочи тя и уточни, че предстои приемането на Стратегия за корпоративна социална отговорност за 2019-2023 година, чиято цел е политическата ангажираност на правителството за подобряване качеството на живот на хората посредством прозрачни, социално-отговорни и бизнес практики. „Считам че в резултат на съвместните действия на правителството и бизнеса, ще бъде постигнат напредък, който ще повиши качеството на живот и благосъстоянието на българските граждани и ще осигури устойчиво икономическо развитие на страната“, отбеляза още вицепремиерът Марияна Николова. И обясни, че Стратегията се основава на доброволния характер на корпоративната и социалната отговорност, разбирана като ангажимент от страна на ръководството на компаниите, публичните структури и гражданските организации.

    Заместник.-председателят на КРИБ проф. д-р на техническите науки Николай Вълканов постави като акцент в изказването си на форума професионалното образование и обучението на кадрите.
    Той подчерта, че в КРИБ членуват над 12 хил. фирми, а над 800 хил. са работещите в тях.

    "Когато се говори за социалната отговорност на компаниите, е много важно те да помагат на общините, но още по-важно е да прилагат същата мярка и към обучението на кадрите. В КРИБ това е задължение-всяка една от фирмите да спомага за обучението“, посочи проф. Николай Вълканов, като уточни, че работодателската организация подпомага обучението на над 800 деца в различни краища на страната чрез осигуряването на стипендии, преподаватели или необходимата база и подчерта, че това е важно, за да не се задълбочава кризата с осигуряването на работна ръка у нас.

    „Работна ръка има в България, има достатъчно добре подготвени хора, но трябва да се спазват няколко правила: високо заплащане, редовно заплащане на трудовите възнаграждения и осигуряване на светло, т.е осигуровките да са върху това, което получават хората, за да имаме един ден баланс на пенсии и осигуряване. Ако ние не заплащаме добре на нашите хора, не ги обгрижваме, няма да имаме резултати“, обърна се той към бизнеса в зала „Марица“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      87
      875698079
      28 -11
      19:30, 16 юли 2019
      Единствените Хора които не са за трепана на тия снимки са журналистите
      .....
      иначе всичкия останал добитък - Бейове , Мутри и ятаци са си за ножа :))
    • 2
      Ва
      Василев
      17 0
      19:53, 16 юли 2019
      Един много пасва за джендър,и устата му такава специфична....абе той си е жив п.......ст
    • 3
      Ян
      Янчо
      20 0
      21:30, 16 юли 2019
      Защо половината са от неохим? Няма ли бизнесмени?
    • 4
      Ст
      Странен
      27 -5
      22:48, 16 юли 2019
      Алфа и зет? На Евгения депутатката, дето плати, за да Стане такава, с оградената и изнесена цигарена???
    • 5
      11
      111111
      9 0
      12:39, 17 юли 2019
      На георги станков, наградата за какви заслуги е????? За корупция?????
    • 6
      12
      123456
      1 -2
      14:18, 17 юли 2019
      Стефан, президент але,але.........
    • 7
      Ни
      Николай авто борса Никием
      2 0
      20:26, 17 юли 2019
      Маг големите крадци и затова им дават златен медал защото знаят да крадът народа за трепане са всички едно камикадзе да се гръмне там че да очисти боклука .Днес имаше търгове в общината и на някои и изиграха доста гадни номера .Номера е че писмото им е отворено и се анулират собствениците твърдят че са залепили лично и проверени преди да се пуснат в урната И това се по получи точно днес има и свидетели но всички в този съвет са корумпирани изпекани мошеници и крадци и тези ръководят община Хасково те за най елементарното нещо те лъжат и затова Хасково е в това пложени само крадци и мошеници
    Последни новини