От х:

Днес в x:

Николай Митков: С широка обществена подкрепа ще спечелим местните избори

Изображение 1 от 2

    Председателят  на  Общинския съвет на БСП  е кандидатът за кмет  на община Първомай

    „Най-важното в предстоящите избори е да покажем воля за положителна промяна, за смяна на стила на управление на общината. Ние трябва да отворим врати към местната общност на Първомай, да ангажираме хора със знания, експертно мнение, възможности и амбиции, с който да покажем, че сме на нивото на очакванията на хората за промяна.“, това заяви в доклада си пред партийната конференция Николай Митков, лидер на БСП в община Първомай.

      На провелото се заседание социалистите утвърдиха своите  номинации за представители в местната власт. Очаквано те се консолидираха и избраха  Николай Митков да бъде кандидата за кмет на общината. В  листата за общински съветници сред имената на утвърдени експерти  има и нови предложения, както  партийни, така и на   представители на гражданското общество.  Членовете на висшия форум се обединиха около поставената цел – спечелване на изборите за кмет, най-голяма група съветници в местния парламент и увеличаване броя на кметовете на кметства.  Според тях за постигането и БСП няма друг път освен обединяване на силите на левите избиратели, привличане на голяма част от първомайската общност в каузата за развиващ се и модерен Първомай, даващ възможност на хората да работят и живеят нормално.

    В отчета на своята и на съветниците от БСП дейност в отминаващия мандат Николай Митков запозна съпартийците си със свършеното от него като зам.-кмет в общината  и предстоящите задачи. „Благодарение на нас се случиха редица добри неща и ние трябва да ги казваме. За положителните неща е добре да се говори и то навсякъде, но за трудностите и негативите от участието в управлението също трябва да говорим, да си дадем ясна сметка къде са пропуските, слабите места и да извлечем поуките и важните изводи за в бъдеще. Чрез участието си мнозинството, понякога правехме и тежки компромиси , особено за бюджета, но въпреки всичко успявахме в голяма степен да наложим нашите искания, водени от стремежа да бъдем в полза на  жителите на общината.“, заяви той.

    Изборите, които предстоят ще са тест за нашите кандидати, но те ще бъдат и тест за цялата партия. Победата ще зависи преди всичко от броя на общинските съветници, които БСП ще спечели  и броя на населените места, в които БСП ще има кметове. Но най- голямото предизвикателство за всички нас като организация ще бъде спечелването на изборите за кмет в град Първомай, категорични бяха членовете на конференцията.

    Платена публикация

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Последни новини