От х:

Днес в x:

Милионерът Шефкет Чападжиев обсъди бъдещето на родния Мадан с кмета на Общината

За мен бе огромна чест и удоволствие да посрещна днес нашият съгражданин и приятел, удостоен със званието "Почетен гражданин на Мадан", г-н Шефкет Чападжиев. Разговорите с него винаги са изключително ползотворни и зареждащи. Благодарности за изключителните му думи и благопожелания към всички маданчани за здраве, сили и сплотеност, за да продължим да градим бъдещето на нашия общ хубав край!" Това обяви днес кметът на Община Мадан Фехри Молайсенов, който посрещна родопчанина и един от най-успешните емигранти в Америка, развил бизнес за милиони. Кметът допълни, че са успели да поговорят по различни теми, една от които е положителната промяна на цялата община и бъдещото развитие на Мадан.

Припомняме, че  в началото на 2019г милионерът с родопски корени дари на болницата в мадан 1 млн. долара за закупуване на важна апаратура за здравното заведение. Чападжиев отдавна искал да направи дарението, след като при едно от гостуванията му в родния Мадан през 2018г  се наложило да посети болницата в града. Тогава милионерът, който живее от 1964 г в Чикаго вижда, че част от оборудването в здравното заведение е от времето, когато самият той напуска родината.

Днес родопчанинът отново е в родния край, където обича да се връща всяко лято-за да се види с роднините, да пие кафе с хората от града, и да поиграе карти с приятели. А с изключително уважение го посрещат далеч извън пределите на Мадан.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини