От х:

Днес в x:

Бадминтонисти от "Атлет" се завърнаха с медали от международен турнир

Изображение 1 от 4

    С медали се завърнаха 13 и 15 - годишните състезатели на клуб „Атлет“ от международното състезание по бадминтон „Спартак“, провело се в Хасково на 12, 13 и 14 юли. Станимир Терзиев е първи при момчетата до 15 години. В жестока конкуренция Андрей Нешев  завоюва бронз при 13-годишните момчета.

    При 13-годишните момичета Мария Димитрова зае второто място на сингъл и стана златна медалистка с партньор от Русия Алексей Иванов. Веднага след тях се нареди двойката състезатели от Първомай Василена Банялиева и Георги Рупцов.

    Състезатели на „Атлет“ участваха и в надпреварата при 17-годишните, където класирането беше доминирано от чуждите школи.

    В турнира взеха участие над 80 спортисти от 16 страни: Германия, Египет, Турция, Русия, Шотландия, Сърбия, Кипър, Испания, Армения, Гърция, Израел, Румъния, Дания, Лихтенщайн, Ирландия и България.

    Треньорът Илиян Кръстев е доволен от представянето на първомайските бадминтонисти и счита за успешно участието им в международните мачове.

    По повод на усилията на клуба да бъде изградена тренировъчна база, той каза, че разбира хората, които не са запознати с целия процес и идеята на Инициативния комитет. Много от въпросите, които са поставени и в Parvomai.NET, и във фейсбук са смислени, но те имат своя отговор. Затова моли, всеки, който иска да знае и е готов да изслуша тяхната позиция, да остави въпросите си под материала или на редакционната поща на сайта, а след това заедно с всички инициатори ще отговорят на всички. Той е убеден, че когато хората научат техните доводи и се направи обществено обсъждане, ще се стигне до най-доброто решение.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини