От х:

Днес в x:

Сваленият Сидеров: ВМРО и НФСБ анулират управляващата коалиция

Моето председателство на групата не е важно. Важното е, че ВМРО и НФСБ подменят цяла коалиционна структура. Искат да заличат, да извадят "Атака" от тази структура. Това е сериозно действие и ще има последици и те са отговорни за тях, заяви Волен Сидеров по повод свалянето му от председателството на парламентарната група на Обединени патриоти.

"Нито той, нито депутатите от "Атака" бяха уведомени за това действие на НФСБ и ВМРО, което Сидеров определи като задкулисие" - твърди партийната медия "Вестник Атака".

Това вече е бламиране и вид атака на управленската коалиция. ВМРО и НФСБ да кажат защо го правят. Очаквам също така мнението на ГЕРБ, защото те трябва да се произнесат дали са съгласни да работят само с две партии, без "Атака", и трябва ли да пренапишат коалиционното споразумение ГЕРБ – Обединени патриоти, призова Сидеров.

Той е категоричен, че "така се анулира споразумението за управление на България между ГЕРБ, Атака, НФСБ и ВМРО."

Сидеров твърди, че разполага с протокол от заседанието на ВМРО и НФСБ за неговото сваляне, от който ставя ясно, че името на групата е променено - "тоест да са Обединени патриоти, но без да се изреждат трите партии."

"Атака" е заличена от тройната коалиция. Това е преправяне на историята, което засяга управленската коалиция. Защото ГЕРБ са подписали споразумение с три партии, не с две, каза лидерът на "Атака".

Сидеров все пак държи управленският мандат да бъде завършен:

"Подписали сме управленска програма. Тя трябва да се довърши, за да може да се направи оценка на това управление. Продължавам да смятам, че управленската ни програма и коалирането ни с ГЕРБ са важни. Ако за Симеонов и Каракачанов те не са важни, нека да го кажат ясно, както аз заявявам ясно, че държа на това споразумение. Когато подпиша нещо, го спазвам и смятам, че мандатът трябва да се изпълни до край"

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини