От х:

Днес в x:

И Apple иска да сгъва неща, този път iPad

След опитите на Samsung и Huawei да създават гъвкав смартфон, от известно време чуваме слухове, че Microsoft също планира да предложи гъвкава версия на своя таблет Surface. Към тях явно възнамерява да се присъедини и Apple, след като стана ясно, че гигантът от Купертино обмисля сериозно концепцията.

Според анализатори, разполагащи с вътрешна информация, Apple вече работи по iPad с гъвкав дисплей, който ще бъде между 11 и 15 инча в разгънато състояние. Най-изненадващото е, че Apple планира да направи премиерата на устройството още следващата година.

Пазарът на таблети от известно време е в застой и Apple, Samsung и Huawei са единствените по-сериозни играчи, които продължават с нови модели. В този смисъл появата на качествено ново устройство, което обещава по-големи възможности за продуктивност, изглежда като нещо, което може да раздвижи търсенето в сегмента.

Освен това новите слухове говорят, че Apple подготвя процесор от мощната А-серия, който ще бъде с 5G възможности. Това също звучи доста интересно, имайки предвид, че Apple все още не е пуснала 5G смартфон, така че ако е верен, този слух намеква за по-сериозни усилия от страна на компанията за навлизане в следващото поколение мобилни технологии. 

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини