От х:

Днес в x:

Скандалът с джип в морето проваля републиканско първенство по джет ски

Джетовете няма да могат да бъдат вкарани във водата по законов начин

За недоволство след скандала със заседналия джип в пясъка до вълните на плаж "Перла" край Приморско съобщи Нова. Заради случая се проваля републиканско първенство по джет ски. За това сигнализирали притеснените организатори, според които концесионерът им е отказал достъп, защото няма законов начин да вкарат джетовете си до водата. А състезанието е трябвало да се проведе след броени дни. Поканени са участници от различни държави и сега спешно трябва да бъдат върнати.

За случая със заседналия джип алармира с видео през уикенда журналистът Иво Никодимов. От Министерството на туризма обявиха, че ще глобят концесионера, а при второ нарушение ще прекратят договора му.

"В понеделник сутринта получихме обаждане от концесионера, че няма да можем да проведем състезанието. Причината е, че няма как да вкараме джетовете във водата. Над 60 състезатели щяха да участват в надпреварата", заяви по Нова организаторът на състезанието Дамян Дринков. Той допълни, че по цял свят джетовете се вкарват във водата чрез дърпане от автомобили 4 по 4 или чрез атевета.

"След случая с джипа, който заседна в пясъка на плажа, все още не е ясно дали няма да бъдем санкционирани, ако джетовете се вкарат отново по този начин", заяви концесионерът на плаж "Перла" Лъчезар Захариев.

"Общината е основният спонсор на състезанието. Ние ще загубим посетители заради отменянето му", поясни кметът на Приморско Димитър Германов.

На плажа вече са поставени колове, които спират влизането на джипове и атевета.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини