От х:

Днес в x:

Три незаконни сметища в Хасково вече са разчистени

Три незаконни сметища в Хасковско са почистени през изминалия месец.

129 проверки на 128 обекта извърши през  юни  Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Дадени са 34 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.  Съставени са 5 акта и са издадени 4 наказателни постановления на стойност 15 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 4 918 лв.

Две наказателни постановления по 500 лв. са издадени на бетонов възел в Свиленград за неподдържане на пречиствателно съоръжение в техническа и експлоатационна изправност и на кравеферма в момчилградското село Прогрес за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения.

Съставени са два акта на физически лица заради това, че са започнали дейност в защитени зони без проведена процедура по оценка за съвместимост. Съставени са още  два акта за неизпълнение на дадени предписания и един за неводене на отчетност.

Почистени са нерегламентирани сметища в землищата на селата Георги Добрево, Любимец и в хасковското село  Клокотница, както и в землището на  Хасково по пътя за с. Въгларово.

От екоивспекцията съобщават за подадени през месеца на  „Зеления“ 26 сигнала, от които 18 за бедстващи защитени видове птици- щъркели, сови, ветрушка, пеликан, кълвач, гларус, бързолет и черешарка. Нуждаещите се от доотглеждане или лечение екземпляри са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    65
    657689
    7 -10
    11:10, 6 юли 2019
    Дедо Добри , и да чистиш и да не чистиш , ти си пътник .
    Вожда Боци Маймуната ще прави ГРОБ партия на ИнТиЛиктуалците и
    е поръчал да се намери някой поджходящ кандидат сред местните Мутрета от Автото и ТМСС-то
  • 2
    Де
    Делчев
    1 -2
    22:30, 6 юли 2019
    Надявам се да са помогнали снимките и клипчетата на сметищата край Въгларово, че гумите са доста добре скрити в гората.
    • Де
      Делчо
      1 0
      21:32, 7 юли 2019
      Делчев, повече ще помогне, ако снимаш мундарите, които ги хвърлят!
Последни новини