От х:

Днес в x:

Децата, които загубиха живота си от ръката на родител през последните 10 г.

Не едно и две деца загубиха живота си от ръката на родител през последните 10 години в България. Сутринта на вчерашния ден бе последната в живота и на 5-годишния Дарил от Габрово, чийто баща го хвърли от виадукт на Околовръстния път, но макар да заплаши да се самоубие, не събра сили да го направи.

В интервю за Dir.bg директорът на Държавната психиатрична болница "Св.Иван Рилски" в Нови Искър д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че да посегнеш на собственото си дете е маркер за изключително тежка психопатия с много тежко неразбиране на човешката природа и нежелание тя да бъде опознавана с абсолютно примитивна емоционалност. По думите на психиатъра, само човек с много примитивна емоционалност, с невъзможност да владее експресията на емоциите си, с нисък праг на раздразнителност и с много ниско ниво на самоконтрол на импулсите може да извърши това гнусно престъпление. 

Извергът от Осиково

На 4 февруари 2009 година 29-годишният Манчо Панюков закла двамата си сина - 8-годишния Еди и 5-годишния Иво на улицата, след което подпали къщата на своя тъст в село Осиково. При пожара пострада смъртоносно и съпругата му Биляна, която почина малко по-късно в "Пирогов". Тогава обгоряха и няколко нейни роднини.

Мотивът на Панюков да извърши зверското престъпление, според експертите, е бил нежеланието му да се раздели с жена си. Той решил да я убие, след като дни преди това тя му заявила, че не иска да живее повече с него, напуснала го и заминала от Гоце Делчев при родителите си в Осиково. 

По време на делото убиецът настояваше за съкратен процес, който срещу признание на вината щеше да му гарантира присъда под минимума, но му бе отказано. Пред магистратите Панюков заяви, че жена му Биляна била неблагодарна, въпреки че й купувал маркови дрехи, независимо дали със собствени пари или с такива взети от лихвари.

През 2011 година Върховният касационен съд потвърди най-тежкото наказание за Манчо - доживотен затвор без право на замяна. 

Петър задуши с възглавница 6-годишния си син 

На 12 май 2012 г. жестока трагедия потресе търновския квартал "Варуша". В апартамент на улица "Кольо Гайтанджията" 7 бе открито телцето на 6-годишния Йордан. В съседната стая с примка на врата висеше 38-годишният му баща Петър Петров. Оказа се, че мъжът е посегнал на собственото си дете след развод със съпругата му Ивелина. 

Двамата имали 10-годишен брак, но през лятото на 2011 г. отношенията им се влошили. Ивелина напуснала апартамента и подала молба за развод. Преместила се при своя приятелка и подала молба за общинско жилище. От Общината дали разрешение и се очаквало в най-скоро време тя да се нанесе. Делото за развода приключило през януари 2012 г. с решение синът им Йордан да остане при майката. Бащата имал право да го взима през почивните дни.

Във фаталната седмица обаче Петър взел малкия Данчо по-рано. Изминали няколко дни и Ивелина започнала настоятелно да му звъни, за да върне детето. Мъжът, обаче, не вдигал телефона и притеснената майка уведомила полицията. След като районният инспектор също не успял да се свърже с бащата, в събота вечерта екипи на МВР пристигнали пред къщата. Никой не отговорил на повикванията и позвъняванията им и униформените служители разбили вратата. Тогава се натъкнали на зловещата гледка. 

В предсмъртно си писмо Петър поискал да погребат него и Данчо в общ гроб.

33-годишният Николай отвлече 2-годишната си дъщеря и я уби

На 4 ноември 2014 г. 33-годишният Николай Ценов бе намерен обесен на балконската врата в апартамент в столичния кв. "Редута", а в стаята бе открито телцето на 2-годишната му дъщеря с множество прободни рани. Двата трупа бяха открити от майката на мъжа.

Оказа се, че часове преди трагедията, майката на момиченцето е потърсила съдействие от полицията и от "Закрила на детето" за това, че дъщеря й е била отвлечена. Двамата родители, които не живеели заедно, имали противоречия относно отглеждането на детето. При последната им среща, между тях избухнал скандал, а 33-годишният Николай, криминално проявен за кражби и наркотици, грабнал 2-годишното момиченце и изчезнал.

Ценов оставил предсмъртно писмо, в което написал, че той е убил детето и майката няма вина. 

 Военен застреля двете си деца и съпругата си

32-годишният сержант Георги Тепавичаров, 29-годишната му съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия бяха открити мъртви на 21 януари 2013 г. в жилището им в пловдивския кв. "Кючук Париж". Труповете бяха намерени от брата на Георги - Костадин. Резултатите от химическата експертиза показаха, че само по ръцете на Георги има барутни частици. Той е застрелял двамата си синове и жена си и се е самоубил. Пистолетът е открит до трупа на бащата.

При разследването бе установено, че мъжът го е направил заради невъзможност да погасява месечни вноски от по 3000 лева към банки. Семейството е имало 235 000 лв. кредит. Година след трагедията, Военната прокуратура прекрати делото с констатация, че извършителят на тройното убийство и самоубийство е Георги Тепавичаров. 

Благой застреля от упор 5-годишната си дъщеричка

Телата на 5-годишната Петя, 29-годишната й майка Йорданка и 35-годишният й баща Благой Сапунджиев бяха открити около 11.20 ч. на 4 януари 2016 г. в жилището, в което живеели под наем, на ул. "Асен Христофоров" в пловдивския кв. "Кючук Париж". Намират ги майката на Благой и техният кум, които от сутринта безуспешно се опитвали да се свържат със семейството, след като разбрали, че той и Йорданка не са отишли на работа.

Криминалистите установиха, че съпругът е застрелял първо жена си в главата, а после и момиченцето със стар незаконен пистолет "Валтер". Благой посегнал към оръжието от ревност. 

Първата и последна любов в живота на 35-годишния мъж била Йорданка. С нея се запознал през 2007 г. Обичал я до полуда и я ревнувал силно. Но според родителите на Благой още от самото начало нещата между двамата не вървели гладко, тъй като Йорданка искала да води по-свободен начин на живот. Преди година се изнесли на квартира, но това не спасило брака им. На Коледа, дни преди трагедията, Сапунджиеви решили да опитат отново, а на Нова година Благой разбрал, че до Йорданка вече имало друг мъж. Близките на младата жена обаче отрекоха тя да е имала друг мъж. 

Майката и детето бяха погребани заедно в различно гробище от убиеца си.

Баща уби 17-годишната си дъщеря и се обеси

На 4 октомври м.г. в ранния следобед в къщата на 62-годишния Йонко Петков в новозагорското село Брястово са открити 2 трупа - 17-годишната Моника лежала завита с одеяла върху леглото в една от стаите, а баща й висял на въжена примка в гаража наблизо.

Телата били намерени от кметът Станко Стоянов, след като на постоянната компания в местното кафене направило впечатление, че съселянинът им Йонко Петков не се е появявал от вторник. Иначе пенсионерът бил от редовните посетители. Местните твърдели, че от десетина дни неочаквано мъжът започнал много да пие.

Когато кметът отишъл в къщата на Петков, която била в края на селото, заварил вратата на дома отключена, а ключовете били отвътре на бравата. В едната стая работел телевизор, но нямало никого. В другата, където живеела 17-годишната Моника, кметът също първо не видял човек. След като се огледал по-внимателно, усетил, че от леглото, върху което имало натрупани завивки, висяла човешка ръка. После видял, че момичето е мъртво на леглото.

При огледа, разследващите намерили трупа на собственика, провесен на въже, в металния гараж в двора. Край него открили и лопата и брадва, с които бащата е убил дъщеря си, преди да посегне сам на живота си.

Моника Петкова била ученичка от 11 клас на Професионалната гимназия по техника и технологии "Атанас Димитров" в Нова Загора. За никого в Брястово не било тайна, че тийнейджърката била наркоманка. Когато се друсала, ставала нетърпима, постоянно тормозела родителите си. Искала им пари, а вероятно и посягала на баща си, който не бил едър човек. Понякога в селото хората го виждали одран по лицето, но той все обяснявал, че падал по стълбите, докато режел салам за котката си.

Какво е написал Йонко в предсмъртното си писмо обаче остана следствена тайна.

Викторио застреля жена си и детето си

На 29 октомври 2018 г. по обяд 26-годишният охранител Викторио Александров отива в апартамента на 23-годишната си приятелка Дарина Министерска на ул. "Бели дунав" в столичния жк "Надежда". Официално поводът е да види едногодишната им дъщеричка Никол и да си вземе дрехи, останали там след изнасянето му няколко дни по-рано. Малко по-късно камерите във входа заснемат как Викторио тича към входната врата с малката си дъщеричка на ръце. 

4 часа по-късно майката на Дарина пристига с ключар пред блока. Жената е притеснена, че 23-годишната й дъщеря не вдига телефона си. Когато ключарят отваря вратата на апартамента, писъци огласят входа. В хола на жилището лежи тялото на младата жена с две прострелни рани.

Викторио и Никол са обявени за издирване. Около 23 часа в порутена сграда зад храсти в района на Горни Богров полицаи намират детенцето простреляно в дясното око, а бащата е само с одраскване по главата. Линейки откарват и двамата в "Пирогов". Въпреки усилията на лекарите, едногодишното момиченце умира. 26-годишният Викторио е без опасност за живота. Дни след убийствата мъжът твърди, че не помни да е стрелял, а помни само как е бягал по стълбите с детето и в парка. 

Близките на убитата млада жена обявиха, че тя е била обект на непрестанен тормоз и заплахи от негова страна, а убийството й е било планирано.

Двойният убиец пък поиска да не лежи в ареста и заяви пред съда: "Всички медии ще бъдат пред нас и няма къде да отида. В ареста има риск за здравето ми, защото имам травма на главата. Не съм убиец и никога не съм бил. Не съм крадец. Няма да се крия от съда". 

Никой не му повярва. Викторио остана в килията, а Дарина и Никол бяха изпратени в бели рокли в последния си път от стотици близки и приятели.

Делото срещу двойния убиец все още не е започнало.  

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини