От х:

Днес в x:

Две първи награди за хор „Орфей“ от конкурса „Нови гласове и песни“

Изображение 1 от 2

    Две първи награди спечелиха гласовитите възпитаници на Елена Цветкова от хор „Орфей“ и хор „Орфей+“ на тазгодишното издание на дистантния конкурс „Нови гласове и песни“ .

    Организатор на надпреварата, която се провежда с изпращане на видеозаписиq е Сдружение „Евтерпани“, чиято дейност е свързана със съхраняването на живи "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, уникални традиции и обичаи.

    Едно от условията за участие е записите да не са били пускани в други инициативи.

    Едната първа награда, която идва в Хасково е за Детски хор „Орфей“ в раздела за изпълнения на класическа музика във втора възрастова група. Видеозаписите, с които те са участвали в конкурса са концертни и са направени по време на Втория национален фестивал на детските и младежките хорови формации във Варна.

    Втората първа награда е за камерната женска формация „Орфей+“. Техните записи са от концерта им в Желязната църква в Истанбул, където жените пяха преди по-малко от месец.

    За изпълненията си там женският хор е получил днес благодарственото писмо от генералния консул на България, сподели ръководителката им Елена Цветкова.

    И двете формации ще участват в Галата на конкурса „Нови гласове и песни“ , която ще се проведе през есента. На големия концерт ще бъдат връчени и официалните награди.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ев
      Евертъна
      0 0
      11:05, 4 юли 2019
      Куко ни занимавате с тия кадъни?
    Последни новини