От х:

Днес в x:

Предно, задно или 4х4? Преценете сами!

Съвременният свят предлага огромен избор от спортни автомобили с различни двигатели, скоростни кутии или задвижване. Ако все още се колебаете какво да изберете, този тест е за вас.

Екипът на CarWow проведе поредната любопитна надпревара на 1/4-миля, като в нея противопостави Renault Megane RS Trophy с предно предаване, Volkswagen Golf R със задвижване на четирите колела и Porsche Boxster GTS, който е със задно предаване. Резултатите са доста любопитни, но ще разберете, след като изгледате видеото.

Като мощност участниците са приблизително равни. Renault Megane RS Trophy е най-лекият претендент, но разполага и с най-слабия двигател - 1,8-литров с турбо, развиващ 300 к.с. Той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. При Volkswagen Golf R моторът е 2,0-литров, също с 300 к.с., но скоростната кутия е автоматична.

Най-мощно е Porsche Boxster GTS, което разполага с 2,5-литров редови двигател с 4 цилиндъра, развиващ 365 к.с. Скоростната кутия е автоматична, като има и система за контрол на стартирането. Тя е налична и при Volkswagen Golf R.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини