От х:

Днес в x:

Над 2000 души в Перник са без вода в горещините втори ден

Втори ден над 2000 души в пернишкия квартал „Църква” са без вода, алармира кметът Румен Петров. На среща на кметовете на населени места с ръководството на общината Петров обясни, че безводието е заради спирането на помпите от страна на ВиК. 

"Въпреки че ни таксуват за тях, редовна практика е те да не работят'', каза той и настоя Общината да се намеси и през лятото помпите да не се изключват. 

''Потърпевши от това са 40 улици във високите части на квартала и много семейства с малки деца'', обясни Петров. 

Проблеми с помпите има и в село Кралев дол, а кметът на селото Пламен Георгиев директно обвини ВиК, че заради икономии хората са оставени да жадуват. 

От недостиг на вода се оплакват и други населени места в общината. По този повод предстои среща на кмета на Перник Вяра Церовска с управителя на ВиК. От своя страна Церовска призова жителите на населените места и фирмите на територията на общината да не разхищават питейна вода. 

"Проследили сме как се запълват резервоарите, какъв е разходът през различните сезони и истината е, че голяма част от водата отива за нерегламентирано ползване като поливане на дворове и градини, миене на коли, пълнене на басейни", каза Церовска.

Източник: http://topnovini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини