От х:

Днес в x:

Концепцията на Каракачанов за циганизацията влиза в МС

Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно. Това се казва в позиция на министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той посочва, че е внесъл концепцията си в Министерския съвет и ще настоява тя да се приеме.

През февруари Каракачанов представи за обществено обсъждане документа, а през април Концепцията беше представена и за разглеждане от отделните министерства. Предстои тя да бъде вкарана официално в дневния ред на правителството.

Според лидера на ВМРО ситуацията в село Розино, където дори циганите настояват за изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е показателна, че има нужда от превантивни мерки от държавата.

В позицията се посочва, че Концепцията предвижда и слагане на таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна база.

По отношение на образованието са заложени следните стъпки:

- задължително посещение на детски градини за децата от 4-годишна възраст.

- безплатни детски градини за всички деца.

- връщане на лицата до 16 години в училищата.

В позицията се напомнят и мерките относно раждаемостта - при жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от две деца, да се предложат безплатни мерки за доброволно ограничаване на възможността за нежелани бременности.

Предлагат се и задължителни ваксинации при децата и при възрастните от циганското население, а при отказ да важат правилата за отнемане на помощите.

Предвижда се и създаване на 3-годишна Национална програма за постепенно премахване на кварталите с преобладаващо циганско население и ограничаване на незаконното строителство, както и редица други мерки.

В позицията на Каракачанов се посочва, че за осъществяването на въпросните мерки ВМРО заедно с "Обединени патриоти" вече са внесли законодателни промени, като въвеждане на административни наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" и "задържане под стража" в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана, отпадането на маловажните кражби и др.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    0 -2
    16:36, 2 юли 2019
    А БАТ БОЙКО дали е съгласен с КОНЦЕПЦИЯТА на КЪРКАЧАНА------- Ха сме ЗАТРИЛИ циганетата ха сме ПАДНАЛИ от власт а паднем ли няма Брюксел няма каране на влак и мотокар няма издаване на паспорти на македонци Лелиииииии кош праим тугива
  • 2
    Di
    Dimmu
    0 0
    21:12, 2 юли 2019
    Що ли не му вярвам на тоя лицемер?! Нещо друго ще излезе от тоя пореден интелектуален напън.
Последни новини