От х:

Днес в x:

От днес гражданите в шест държави на Балканите с по-нисък роуминг

От днес гражданите и бизнесът в шестте балкански държави - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Черна Гора и Сърбия, ще плащат в пъти по-малко, когато са в роуминг в региона на Западните Балкани.
Потребителите ще ползват значително намаление на техните роуминг тарифи в региона, като цените за изходящи обаждания падат средно с 65%, а за входящи с 62%. За един смс ще се плаща с 58% по-малко.
Най-драстично е намалението за пренос на данни – 78%. Така един мегабайт вече ще струва максимум 20 евроцента. Новото регионално споразумение е първата стъпка за постигане на “роуминг като у дома” в рамките на Западните Балкани, като допълнителни намаления на тарифите се очакват от 1 януари 2020. 

Постигнатото споразумение е част от Цифровата програма за Западните Балкани, която инициира Мария Габриел  по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. "Придвижихме с бързи темпове напред трудните преговори между партньорите от шестте държави и споразумението беше подписано на 4 април. Така само година по-късно, драстичното намаление на роуминг тарифите вече е факт. ", казва българският еврокомисар Мария Габриел, която отговаря именно за цифровизацията.
 
Haskovo.net
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини